Recept: Pittige pompoen en pesto pasta | Natuur & Milieu

Recept: Pittige pompoen en pesto pasta

Gezond en lekker eten zonder de aarde uit te putten, hoe doe je dat eigenlijk? Gelukkig is het best simpel. Eet van alles, maar kies meer van het een en minder van het ander. Geef groenten bij iedere maaltijd de hoofdrol. Eet zoveel mogelijk met het seizoen mee en kies voor lokale producten. Varieer uitgebreid met peulvruchten, noten en granen en eet met mate vlees, vis en zuivel. Wees creatief en verspil geen voedsel. Wij brengen dit samen met het Menu van Morgen

Deze pasta is geweldig comfort food voor de koude dagen. Door de pompoen en de ricotta wordt de pasta extra romig en de chilivlokken geven het gerecht wat meer pit.

Ingredienten

Voor 6 personen

  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 225 gr pompoenpuree
  • 125 ml wodka
  • 250 ml melk
  • 2 tl oregano
  • 1 snufje chili vlokken
  • Zout & peper
  • 500 gr schelpenpasta (kijk of ze grote schelpen hebben die je kunt vullen)
  • 500 gr ricotta
  • 500 gr geraspte kaas
  • 180 gr basilicum pesto
  • 225 gr mozzarella
  • Verse basilicum

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de ovenschaal in.

Snijd de paprika in stukken. Zet een pan op laag vuur. Voeg de paprika, pompoenpuree, wodka, melk, oregano, chilivlokken en een snufje zout en peper toe aan de pan. Laat dit voor 15 minuten op een laag vuur staan om de saus in te dikken.

Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook de pasta volgens de verpakking tot deze al dente is.

Neem een kom en doe hier de ricotta, geraspte kaas en 120 gram pesto in en meng dit goed door.

Lepel ¾ van de pompoensaus in de ovenschaal. Doe het kaasmengsel in de pastaschelpen. Leg de gevulde schelpen in de ovenschaal met saus. Lepel de laatste saus over de pasta en giet de rest van de pesto er overheen. Snijd de mozzarella in stukken en strooi dit over de ovenschaal.

Zet de ovenschaal in de oven en bak dit voor 20 tot 25 minuten. Haal de schaal uit de oven en laat 5 minuten afkoelen voordat je het serveert. Snijd de verse basilicum fijn en strooi dit over de pasta. Eet smakelijk!

Tips

  • Hou je niet van pittig? Dan kan je de chilivlokken uit het gerecht houden.
  • Je kan de pasta van tevoren vullen. Bewaar de schelpen daarna in de koelkast voor maximaal een paar dagen en gebruik ze wanneer je het gerecht af maakt.
  • Wil je meer inspiratie voor koken met pompoen? Kijk dan hier.

Bron en beeldbron: Half Baked Harvest

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="186" title="false" description="false"]
<div class='gf_browser_unknown gform_wrapper' id='gform_wrapper_186' ><div id='gf_186' class='gform_anchor' tabindex='-1'></div><form method='post' enctype='multipart/form-data' id='gform_186' action='/blog/recept-pittige-pompoen-en-pesto-pasta/#gf_186' data-abide > <div class='gform_body'><ul id='gform_fields_186' class='gform_fields top_label form_sublabel_below description_below'><li id='field_186_1' class='gfield gfield_contains_required field_sublabel_below field_description_below gfield_visibility_visible' ><label class='gfield_label' for='input_186_1' ><span class='gfield_required'>*</span></label><div class='ginput_container ginput_container_email'> <input name='input_1' id='input_186_1' required type='email' value='' class='medium' placeholder='voorbeeld@emailadres.nl' aria-required="true" aria-invalid="false" /> </div></li><li id='field_186_2' class='gfield gform_validation_container field_sublabel_below field_description_below gfield_visibility_visible' ><label class='gfield_label' for='input_186_2' >Comments</label><div class='ginput_container'><input name='input_2' id='input_186_2' type='text' value='' autocomplete='off'/></div><div class='gfield_description' id='gfield_description__2'>Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.</div></li> </ul></div> <div class='gform_footer top_label'> <input type='submit' id='gform_submit_button_186' class='gform_button button' value='Aanmelden' onclick='if(window["gf_submitting_186"]){return false;} if( !jQuery("#gform_186")[0].checkValidity || jQuery("#gform_186")[0].checkValidity()){window["gf_submitting_186"]=true;} ' onkeypress='if( event.keyCode == 13 ){ if(window["gf_submitting_186"]){return false;} if( !jQuery("#gform_186")[0].checkValidity || jQuery("#gform_186")[0].checkValidity()){window["gf_submitting_186"]=true;} jQuery("#gform_186").trigger("submit",[true]); }' /> <input type='hidden' class='gform_hidden' name='is_submit_186' value='1' /> <input type='hidden' class='gform_hidden' name='gform_submit' value='186' /> <input type='hidden' class='gform_hidden' name='gform_unique_id' value='' /> <input type='hidden' class='gform_hidden' name='state_186' value='WyJbXSIsIjUzYTVmOWI1MGFlZDU4ZjI0NzYwYTBhZDY0NTJkZjJiIl0=' /> <input type='hidden' class='gform_hidden' name='gform_target_page_number_186' id='gform_target_page_number_186' value='0' /> <input type='hidden' class='gform_hidden' name='gform_source_page_number_186' id='gform_source_page_number_186' value='1' /> <input type='hidden' name='gform_field_values' value='' /> </div> </form> </div><script type='text/javascript'> jQuery(document).bind('gform_post_render', function(event, formId, currentPage){if(formId == 186) {if(typeof Placeholders != 'undefined'){ Placeholders.enable(); }} } );jQuery(document).bind('gform_post_conditional_logic', function(event, formId, fields, isInit){} );</script><script type='text/javascript'> jQuery(document).ready(function(){jQuery(document).trigger('gform_post_render', [186, 1]) } ); </script>