Recept: pittige eieren met aardappeltjes

Ben jij wel te porren voor een pittige maaltijd? We hebben vandaag een heerlijk recept voor je. Het heeft wellicht iets weg van shakshuka: een eenpansgerecht met eieren, tomaat en chilipoeder. Maar dit gerecht met aardappels erin geeft je eiergerecht net een extra touch!

Ingredienten

Voor vier personen

  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ witte ui (grof gehakt)
  • 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 3 theelepels chilipoeder
  • 1 theelepel zout
  • 200 ml groentebouillon
  • 2 blikken tomaten in stukjes
  • 5 eieren
  • 300 gram aardappelkrieltjes (gesneden)
  • 200 gram boerenkool (fijngehakt)
  • 115 gram geitenkaas (verkruimeld)

Bereiding

Verhit een eetlepel olie in een diepe pan op matig vuur. Voeg de uien toe en bak tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook, zout, twee theelepels van de chilipoeder, groentebouillon en tomaten toe. Laat gedurende 10-15 minuten koken. Haal uit de pan en pureer het vervolgens tot een gladde massa met een staafmixer of blender.

Verwarm in dezelfde pan die je hierboven hebt gebruikt een eetlepel olie op middelhoog vuur. Voeg de aardappelen en de resterende chilipoeder toe. Bak de aardappelen een paar minuten tot ze bruin kleuren aan de buitenkant. Voeg de saus toe en laat nog 10 minuten op het vuur zodat de aardappelen koken.

Roer de boerenkool er dooreen. Gebruik een lepel om kleine kuiltjes te vormen voor de eieren bovenop de saus. Breek de eieren boven de pan in de kuiltjes en dek meteen af met een deksel. Kook de eieren gedurende 10 minuten. Haal de pan van het vuur en laat nog 5 minuten met het deksel erop staan. Top vervolgens af met geitenkaas en serveer met knapperig brood!

Bron: Pinch of yum

Meer lekkere recepten?

Met onze Goed Eten nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de lekkerste duurzame recepten en een heleboel leuke tips en weetjes over gezond en duurzaam eten. Schrijf je in:

 

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="44" title="false" description="false"]