Recept: penne met paddestoelen en walnotenpesto | Natuur & Milieu

Recept: penne met paddestoelen en walnotenpesto

Een lekker, simpel recept voor na de feestdagen!

Volkoren penne met heerlijke champignons en een pesto met een twist. Niet te veel gedoe maar toch iets lekkers op tafel! Je kan er misschien zelfs wat restjes mee opmaken.

Ingredienten

Voor 4 personen

Voor de pasta:

  • 400 gr penne pasta (volkoren)
  • 4 el (lactosevrije) boter
  • 400 gr gesneden champignons
  • 25 gr Parmezaanse kaas, of een andere (lactosevrije) kaassoort, geraspt
  • zout en peper
  • peterselie om te garneren

Voor de pesto:

  • 150 gr gehakte walnoten
  • flinke hand spinazie, peterselie, basilicum (wat je in huis hebt, maar voeg wat basilicum toe voor de echte pestosmaak)
  • 60 gr Parmezaanse kaas
  • 60 ml olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • sap van 1 citroen
  • zout en peper

Bereiding

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet even weg.
Rooster de walnoten in een kleine pan op laag vuur zonder boter of olie – roer en schud de pan tot de walnoten geurig en geroosterd zijn (ongeveer 5 minuten). Doe alle ingredienten voor de pesto in een keukenmachine en pulseer tot het een egale massa is.
Verhit de boter  in een brede koekenpan. Voeg de champignons toe en bak gedurende 8-10 minuten, tot de champignons goudbruin zijn. Voeg de penne pasta toe aan de pan en voeg naar smaak Parmezaanse kaas, zout, peper en verse peterselie of andere kruiden toe. Serveer de pesto naast de pasta in een bord of roer door de pan. Eet smakelijk!

Bron: Pinch of Yum

Tips

Goede voornemens? Kijk eens ons Pinterestbord voor inspiratie! Of kijk hier wat je allemaal kunt doen op het gebied van bewust eten!

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="98" title="false" description="false"]
  • Bekijk de privacyverklaring