Recept: Pastasalade met kool pesto | Natuur & Milieu

Recept: Pastasalade met kool pesto

Een pesto pastasalade met zelfgemaakte kool-basilicum walnoot pesto, zongedroogde tomaten en broccoli. Lekker voor bij de barbecue of picknick!

Ingredienten

Voor 4 personen

Voor de pesto:

  • 300 gr boerenkool
  • 30 gr basilicum
  • 4 teentjes knoflook
  • 50 gr walnoten
  • 65 gr pijnboompitjes
  • 3 el rijstazijn
  • snufje zout
  • 50 gr Parmezaanse kaas (optioneel)
  • 200 ml olijfolie

Voor de pasta:

  • 350 gr pasta
  • 1 broccoli
  • 150 gr zelfgemaakte kool pesto
  • 1 bosje lente-ui
  • 120 gr zongedroogde tomaten
  • snufje zout
  • Parmezaanse kaas voor garnering (optioneel)

Bereiding

Voeg voor de pesto alle ingrediënten, behalve de olijfolie, toe aan een keukenmachine. Maal de ingrediënten fijn. Laat de keukenmachine draaien en voeg de olijfolie toe en meng het tot een gladde massa. Zet de pesto opzij.

Kook de pasta zoals staat aangegeven op de verpakking. Snijd de broccoli in roosjes en kook deze tot hij gaar is. Giet af en zet opzij om af te koelen. Snijd de broccoli in kleine stukjes. Doe de broccoli en de pasta in een mengkom.

Snijd de lente-ui in kleine stukjes. Dep de zongedroogde tomaten droog met een keukendoek. Voeg de lente-ui, zongedroogde tomaat en het snufje zout toe aan de mengkom. Voeg 150 gram van de pesto toe aan de kom. Schep de salade door tot de pesto er goed door gemengd is.

Serveer met de Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Bron en beeldbron: The Roasted Root

Tips

  • De overgebleven pesto kan nog 4 dagen in de koelkast bewaard worden in een afgesloten bakje.
  • Dit gerecht is trouwens ook lekker om warm te eten!
  • Je kan de broccoli vervangen door bijvoorbeeld spinazie
  • Zin in een makkelijke curry met broccoli? Maak dan eens deze curry!
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor