Recept: stroganoff met paddestoelen | Natuur & Milieu

Recept: stroganoff met paddestoelen

Er gaat niets boven een goed gevuld bord pasta of rijst met een heerlijke saus.

Dit recept voor vegan pasta stroganoff met paddenstoelen is echt ontzettend makkelijk te maken en lekker van smaak. Je kuntdit recept ook met rijst of brood erbij maken.

Ingredienten

Voor 4 personen

  • 1 bakje kastanje champignons a 250 gram
  • 1 zak spinazie a 300 gram
  • 250 gram ongekookte vegan pasta, bijv. fusilli
  • 250 ml (haver) room
  • 125 ml tomatenpassata
  • 1 grote rode ui
  • 2 flinke tenen knoflook
  • 1 eetlepel (zonnebloem) olie
  • 1 groentebouillon blokje
  • peper en zout naar smaak
  • 1 handje verse basilicumblaadjes
  • 2 bosuitjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden. Ondertussen kun je de champignons schoon boenen. Doe ze vervolgens zonder te snijden in een ovenschaal en giet de (haver)room en de tomatenpassata eroverheen. Verkruimel het bouillonblokje eroverheen en roer goed door. Zet de ovenschaal vervolgens in de voorverwarmde oven voor 20 minuten.

Kook ondertussen de pasta zoals omschreven op de verpakking. Snijd de ui in ringen en hak de knoflook fijn. Zet een pan op het vuur en laat de olie warm worden. Bak de knoflook en ui aan, maar zorg ervoor dat de knoflook niet aanbrand.

Schep de knoflookteentjes en de ui in een kom en bak nu de spinazie in dezelfde pan kort tot het geslonken is. Schep de ui en de knoflook door de roze champignonsaus. Voeg gesneden bosuitjes en peper en zout naar smaak toe.

Verdeel de pasta over vier borden en verdeel er daarna de spinazie over. Giet als laatste de stroganoff saus met champignons erover en garneer met wat blaadjes basilicum. Eetsmakelijk!

Bron: Lisa Goes Vegan

Tips

  • Voor grote eters kun je apart een extra portobello per persoon in de koekenpan 4 minuutjes bakken.
  • Houd je van een spicy stroganoff saus? Voeg dan 1/2 theelepel pittig paprikapoeder toe.
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor