Recept: Pasta met perzik, tomaat en mozzarella

Niet zomaar een pastagerecht...

…maar een heerlijk recept met blozende, zomerzoete perziken, verse tomaat en mozzarella. Een makkelijk gerecht voor een lenteavond!

Ingredienten

Voor 4 personen

  • 1 teentje knoflook
  • 3 tl kappertjes
  • 500 g rijpe kleine tomaten (bijvoorbeeld cherrytomaten of  romana tomaatjes)
  • 3-4 takjes verse basilicum (bewaar wat om te garneren)
  • 300 gr pasta (bijvoorbeeld tagliatelle of farfalle)
  • 1 handje pijnboompitten
  • 3 perziken (of nectarines)
  • 200 gr (buffel-)mozzarella
  • grote hand rucola
  • scheutje olijfolie
  • snufje zout en peper

Bereiding

Snijd (of pers) de knoflook zeer fijn. Plet de kappertjes met de zijkant van een mes. Snijd de tomaten door de helft en pluk de blaadjes van de basilicumsteeltjes af, en snijd deze grof. Doe alles in een mengkom met een flinke scheut olijfolie, zout en peper. Knijp met je handen de tomaten licht fijn en meng goed door elkaar.

Kook de pasta in kokend water volgens de instructies op het verpakking al dente. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan op medium vuur, pas op dit kan snel verbranden! Snij de perziken en snijd de mozzarella in kleine stukken. Als de pasta klaar is, houd ongeveer 100 ml kookwater over en giet de rest af. Voeg de pasta toe aan de mengkom met het tomaatmengsel. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe om er meer een saus van te maken. Garneer met de perzik, mozzarella, pijnboompitten, rucola, een paar basilicumblaadjes en wat olijfolie. Zowel lauw als koud te eten. Eet smakelijk!

Bron: Green Kitchen Stories

Tips

  • Voor een lekkere romige smaak vervang je de mozzarella door ricotta met wat limoensap.
  • Voor een vegan recept vervang je de mozzarella door tofu en kies je voor een vegan pastasoort.
  • Meer zomerse recepten vind je op ons Pinterestbord!

 

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="44" title="false" description="false"]