Recept: Pasta met basilicumpesto | Natuur & Milieu

Recept: Pasta met basilicumpesto

Gezond en lekker eten zonder de aarde uit te putten, hoe doe je dat eigenlijk? Gelukkig is het best simpel. Eet van alles, maar kies meer van het een en minder van het ander. Geef groenten bij iedere maaltijd de hoofdrol. Eet zoveel mogelijk met het seizoen mee en kies voor lokale producten. Varieer uitgebreid met peulvruchten, noten en granen en eet met mate vlees, vis en zuivel. Wees creatief en verspil geen voedsel. Wij brengen dit samen met het Menu van Morgen.

Zomerse pasta met asperges, erwten, prei, pompoenpitten en zelfgemaakte pesto. Een ongelooflijk snelle maaltijd die je ook van te voren kunt klaarmaken. Ideaal om mee te nemen bij de picknick of bij een barbecue koud serveren.

Ingredienten

Voor 4 personen

Voor de pesto:
150 gr walnoten
30 gr basilicum
6 grote muntblaadjes
snuf zout
1 el citroensap
olijfolie

Voor de pasta:
500 gr pasta (bijvoorbeeld fusili)
1 el olijfolie
1 prei
1 ui
350 gr groene asperges (optioneel)
100 gr doperwten
handje pompoenpitten of pijboompitten
citroenzest
zout

Bereiding

Doe de walnoten in een keukenmachine en pulseer een paar keer. Voeg daarna de basilicum, munt, citroensap en zeezout toe en pureer dit tot een gladde massa. Laat de keukenmachine aanstaan ​​en giet langzaam olijfolie door de opening aan de bovenkant tot een mooie dikke pesto ontstaat.

Kook de pasta zoals op de verpakking beschreven staat. Verwarm ondertussen in een koekenpan een scheutje olijfolie. Snijd de prei en snipper de ui en voeg deze toe. (Optioneel: als je asperges gebruikt, snijd je deze in drie stukken en voeg je ze toe met de prei en ui). Schep af en toe om totdat de groenten zacht zijn maar nog steeds al dente zijn, ongeveer 3 tot 5 minuten. Voeg de erwten, wat citroenschil en zout toe en bak nog een minuutje.

Giet de pasta af en doe terug in de pan. Voeg daar de groenten aan toe. Schep de pesto door de pasta en breng op smaak. Serveer met wat pompoenpitten of pijnboompitten. Eet smakelijk!

Bron en beeldbron: The Roasted Root

Tips

  • Het aspergeseizoen loopt van april tot eind juni. Is het geen aspergeseizoen meer? Laat dan de asperges achterwege voor een verantwoorde maaltijd! Een goede vervanger zijn bijvoorbeeld peultjes.
  • Heb je wat eiwitten nodig? Voeg een handjevol kikkererwten toe!
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="186" title="false" description="false"]
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.