Recept: Noedels met knapperige tofu | Natuur & Milieu

Recept: Noedels met knapperige tofu

Door dit als basisrecept te gebruiken en te kijken welke groenten je in huis hebt, zet je iedere keer weer iets nieuws op tafel. Zo zou je gember en citroengras kunnen gebruiken, maar ook een courgette, paprika, maiskolven of peultjes. Goed aan te passen aan waar je zin in hebt én wat je in huis hebt!

Ingredienten

Voor 4 personen

  • 200 gram rijstnoedels
  • 1 pak tofu (375 gr)
  • 1 el olijfolie
  • 800 gr groenten (kijk wat je nog hebt liggen. Bijvoorbeeld courgette, paksoi, wortelen of paprika)
  • 2 teentjes knoflook
  • 60 ml sojasaus
  • 2-3 el bruine basterdsuiker of honing/agave
  • 60 ml water
  • 2-3 el witte wijnazijn
  • 1 tl chilipasta
  • pinda’s, koriander en limoen voor garneren

Bereiding

Week de rijstnoedels in heet water tot deze zacht zijn. Roer voor de saus de sojasaus, water, wijnazijn, suiker en chilipasta goed door elkaar. Dep de tofu goed droog en snij in blokjes. Bak de tofu in een beetje olijfolie tot goudbruin en knapperig. Haal de tofu uit de pan en bak in dezelfde pan de gesneden groenten gaar. Laat de noedels uitlekken en voeg deze toe aan de groenten. Voeg de tofu en saus toe en roer goed. Garneer met pinda’s, koriander en partjes limoen. Ga je dit met stokjes proberen te eten? 😉 Eet smakelijk!

Bron: Pinch of Yum

Tips

  • Hou je niet van knapperige tofu? Je kunt de tofu ook in een beetje sojasaus met agavesiroop marineren en die dan kort bakken. Vol smaak en heerlijk zacht!
  • Door groenten te gebruiken die je in huis hebt, of restjes bespaar je deze de vuilnisbak!
  • Tofu is een goede vleesvervanger gemaakt van soja, maar er zijn nog veel meer vervangers die scoren!
  • Probeer bijvoorbeeld eens zeewier door dit recept! We schreven een blog over waarom we vaker zeewier moeten eten!
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor