Recept: naanbrood met kerriehummus en vega kipstukjes | Natuur & Milieu

Recept: naanbrood met kerriehummus en vega kipstukjes

Naanbrood zelf maken is super makkelijk en is nóg lekkerder dan uit de winkel! Wij hebben de broden gevuld met kerriehummus, knoflooksaus, paprika, wortelsalade en vega kipstukjes.

Zeg nou zelf: dit gevulde naanbrood ziet er toch uit alsof je het net bij een hippe foodtruck gehaald hebt? Je kunt het naanbrood natuurlijk gewoon in de winkel kopen, maar het is bijna net zo makkelijk om het zelf te maken! Voor de vulling hebben we de kipstukjes uit de nieuwe vega productenlijn van Jumbo genomen, samen met wat (kant- en klare) kerriehummus, wortelsalade en een heerlijke zelfgemaakte knoflooksaus.

Ingredienten

Voor 4 naanbroden

  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 (soja)yoghurt
  • 1 tl zout
  • 1 el koriander
  • 4 el olijfolie
  • 1 teen knoflook

Knoflooksaus:

  • 8 el (soja)yoghurt
  • 4 el mayonaise
  • 1 tl peterselie
  • peper
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl dille (optioneel)
  • 1 tl kervel (optioneel)

Wortelsalade:

  • 1 wortel
  • 2 el citroensap
  • handje rozijnen

De rest van de vulling:

  • 1 pakje van je favo vleesvervanger (bijvoorbeeld kipstukjes van de Jumbo)
  • 1 bakje kerriehummus
  • rode paprika
  • 2 bosuitjes

Bereiding

Maak eerst de knoflooksaus. Pers of snij de twee teentjes knoflook. Verhit 1 el olie in een pan en fruit de knoflook 2 minuten op middelhoog vuur totdat ze net een klein beetje bruin worden, maar pas op dat ze niet aanbranden! Doe de knoflook in een kommetje samen met de andere ingredienten en roer goed door. Zet in de koelkast tot je het naanbrood serveert.

Voor de wortelsalade rasp je de wortel en meng je deze met citroensap en gewelde rozijnen. Zet aan de kant. Snij de paprika en bosuitjes en zet ook aan de kant.

Voordat je aan het naanbrood begint maak je eerst in een kommetje een mix van olijfolie, fijngesneden knoflook en koriander, en zet dit aan de kant. Mix nu het zelfrijzend bakmeel in een kom met het zout, voeg daarna de yoghurt toe en mix totdat je een stevig deeg heb en kneedt nog kort door. Verdeel het in 4 gelijke delen. Bestrooi een werkblad met flink wat bloem en rol de deegballen uit tot een ovale vorm. Verwarm een koekenpan op het fornuis. Leg hier droog het naanbrood in, en bestrijk dan de bovenkant met het olie-koriander mengsel. Draai na 3-4 minuten om en bak dan nog 3 minuten. Maak voor je het volgende naanbrood erin doet de pan even schoon met een keukenpapiertje. Bak zo alle vier de broden

Bak de kipstukjes volgens de verpakking in 3-4 minuten in wat olie in de pan.

Vul nu de naanbroden. Begin met één of twee eetlepels hummus, een laagje knoflooksaus en voeg dan de wortelsalade, paprika, bosui en kipstukjes toe. Hou het brood bij elkaar met een satéprikker.

Eet smakelijk!

Tips

  • Jumbo heeft onlangs een nieuwe lijn van 80 vega-producten gelanceerd: de Veggie Chef.
  • Ook andere vleesvervangers worden steeds lekkerder en gezonder, volgens onderzoek van de Consumentenbond
  • Op zoek naar recepten om zelf een lekkere vleesvervanger te maken? Kijk dan hier!
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor