Recept: Mega Burrito's | Natuur & Milieu

Recept: Mega Burrito’s

Gezond en lekker eten zonder de aarde uit te putten, hoe doe je dat eigenlijk? Gelukkig is het best simpel. Eet van alles, maar kies meer van het een en minder van het ander. Geef groenten bij iedere maaltijd de hoofdrol. Eet zoveel mogelijk met het seizoen mee en kies voor lokale producten. Varieer uitgebreid met peulvruchten, noten en granen en eet met mate vlees, vis en zuivel. Wees creatief en verspil geen voedsel. Wij brengen dit samen met het Menu van Morgen.

Deze mega burrito’s zijn opgerolde pakketjes heerlijkheid met zoete aardappel en een bloemkoolvulling. Plus avocado, een salsa en kaas! Veelzijdig, snel te maken en serieus lekker. En ook nog makkelijk omdat het niet zo nauw komt. Schep gewoon op wat je lekker vind!

Ingredienten

Voor 2 personen

Voor de bloemkoolvulling:

  • 1 bloemkool
  • 200 gr walnoten
  • 1 el chilipoeder
  • 1 tl komijn
  • 1 tl zout
  • 2 el citroensap
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • snufje cayennepeper

Voor de burrito’s:

  • 1 zoete aardappel
  • 250 gr bloemkoolvulling
  • scheutje water
  • 2 avocado’s
  • salsa (zie tips hieronder)
  • koriander (of peterselie)
  • grote tortilla’s
  • optioneel: romige vegan queso

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 ℃. Snijd de roosjes van de bloemkool en voeg deze met de andere ingrediënten voor de vulling toe aan de keukenmachine. Pureer tot een grove massa. Schep in een ingevette bakplaat en bak voor een halfuur in de oven. Schep halverwege door.

Snijd ondertussen de zoete aardappel in kleine stukjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de aardappels met een snuf zout gaar. Voeg daarna de bloemkoolvulling toe met een beetje water en roer door tot een smeuïge vulling ontstaat.

Vul een tortilla met geprakte avocado, bloemkoolvulling, salsa, koriander en kaas. Rol op, wikkel of bak nog even in een koekenpan… wat je maar wil! Eet smakelijk!

Bron en beeldbron: Pinch of Yum

Tips

  • Maak een salsa die je lekker vind!
    • Mais salsa: gooi wat maïskorrels in een pan en bak ze aan tot ze er geroosterd uitzien. Meng met zwarte bonen, jalapeño, zout, limoensap en koriander.
    • Pico de Gallo: meng gehakte tomaten met een gesnipperde uit, zout, limoensap en koriander.
    • Guacamole: meng gepureerde avocado’s met gesnipperde ui, gesneden tomaat, zout, limoensap en koriander.
  • In plaats van zoete aardappel kun je ook wortels, spinazie, paprika, champignons of courgette gebruiken.
  • In plaats van aan burrito kun je dit recept natuurlijk ook gebruiken voor nacho’s, taco’s and quesadillas!
  • Makkelijk mee te nemen als lunch of heerlijke picknick. Bewaar restjes in de koelkast en verwarm de burrito kort . Bewaar de bloemkoolvulling en in afgesloten bakje in de koelkast en serveer bijvoorbeeld met rijst.
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor