Recept: kruidnotentiramisu | Natuur & Milieu

Recept: kruidnotentiramisu

Het maakt niet uit of je pepernoten of kruidnoten zegt, deze tiramisu met dit heerlijke strooigoed is een heerlijk gerecht! Of het nu voor 5 december is of niet, iedereen geniet!

Ingredienten

Voor de koffielaag:

  • 200 gr kruidnoten
  • Twee kopjes espresso
  • 2 el tia maria

Voor de vanillelaag:

  • 75 gr onbewerkte cashewnoten
  • 60 ml amandelmelk
  • 50 ml kokosolie
  • 2 el ahornsiroop
  • 1,5 el vanille-extract
  • Snufje zout

Voor de chocoladelaag:

  • 120 gr onbewerkte cashewnoten
  • 120 gr walnoten
  • 8 dadels
  • 150 ml amandelmelk
  • 150 ml ahornsiroop
  • 75 ml kokosolie
  • 3 el cacaopoeder
  • 1 el vanille-extract
  • 1 zakje espressopoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1/4 tl amandelextract

Garnering:

  • 2 el cacaopoeder
  • Extra kruidnootjes

Bereiding

Week de cashewnoten minimaal vier uur in water. Giet ze daarna af en spoel met koud water.  Zet twee kopjes espresso en laat afkoelen (en zet er vooral een voor jezelf!). Meng de koffie met de tia maria en doop de kruidnoten in de koffie en verdeel deze over zes glaasjes. Zet de glaasjes in de koelkast terwijl je de rest maakt.

Voeg voor de vanillelaag de geweekte cashewnoten, amandelmelk, ahornsiroop, zout en vanille-extract in een keukenmachine en mix dit tot een glas mengsel. Voeg vervolgens de kokosolie toe en meng deze in de keukenmachine door de cashewcrème. Verdeel de helft van de crème over de pepernoten. Zet de glaasjes terug in de koelkast terwijl je de chocoladelaag maakt.

Voeg voor het chocolademengsel alle ingrediënten, behalve de kokosolie, toe in de keukenmachine en mix tot een glad mengsel. Proef de chocoladecrème en breng eventueel verder op smaak met cacao, espresso poeder of amandelextract. Meng vervolgens de kokosolie door de chocoladecrème met de keukenmachine. Verdeel de chocoladelaag over de vanillecrème en zet kort in de koelkast.

Maak de laatste helft van de vanillelaag op door deze te verdelen over de zes glaasjes. Laat de kruidnotentiramisu minimaal vier uur opstijven in de koelkast. Voor je de tiramisu gaat serveren bestrooi je de glaasjes met cacaopoeder en extra pepernoten. Eet smakelijk!

Bron: Blackbirds and cakes

Tips

  • Veganistische kruidnoten? Bekijk welke kruidnoten vegan zijn!
  • Ook geschikt maken voor kinderen? Laat dan de tia maria achterwege, zo kan iedereen genieten
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor