Recept: Kokos curry noedels | Natuur & Milieu

Recept: Kokos curry noedels

Gezond en lekker eten zonder de aarde uit te putten, hoe doe je dat eigenlijk? Gelukkig is het best simpel. Eet van alles, maar kies meer van het een en minder van het ander. Geef groenten bij iedere maaltijd de hoofdrol. Eet zoveel mogelijk met het seizoen mee en kies voor lokale producten. Varieer uitgebreid met peulvruchten, noten en granen en eet met mate vlees, vis en zuivel. Wees creatief en verspil geen voedsel. Wij brengen dit samen met het Menu van Morgen

Kokos curry noedels met een romige bouillon, gebakken groenten, blokjes goudbruine tofu en stomende heerlijke ramennoedels. Bonus: het is veganistisch!

Ingredienten

Voor 4 personen

Voor de tofu:

  • 375 gr stevige tofu
  • 1 tl maizena
  • 2 el hoisinsaus
  • sesamolie en sojasaus

Voor de ramen:

  • 2 el olie
  • 250 gr shiitake-champignons
  • 2 paksoi
  • 3 teentjes knoflook
  • verse gember, stuk van ongeveer 2 cm
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 l groentebouillon
  • 200 gr noedels
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 tl limoensap

Ter garnering:

  • Sesamolie
  • Hoisinsaus
  • Lente-ui
  • Sesamzaadjes
  • Partje limoen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Knijp het water uit de tofu en snijd deze in blokjes. Meng de tofu in een kom voorzichtig met de maïzena tot alles bedekt is. Besrpenkel met olie en sojasaus. Leg de tofublokjes op bakplaat en bak 30 tot 40 minuten, tot ze goudbruin en knapperig zijn. Besprenkel daarna met een beetje hoisinsaus.

Snijd ondertussen de paksoi en champignons in stukjes en snijd de teentjes knoflook en gember fijn. Verhit olie in een grote pan en voeg de champignons en paksoi toe. Bak 5 minuten. Voeg daarna de knoflook, gember en kerriepoeder toe. Bak nog 5 minuten. Voeg de bouillon toe en laat sudderen. Doe de noedels erbij en laat sudderen tot deze gaar zijn (duurt meestal 3-4 minuten). Voeg de kokosmelk toe en breng op smaak met zout en limoensap.

Serveer de noedels en bouillon in kommen, gegarneerd met tofu, stukjes lente-ui en sesamzaadjes. Grijp je eetstokjes en eet smakelijk!

Bron en beeldbron: Pinch of Yum

Tips

  • Je kan de paksoi ook vervangen door spinazie of boerenkool!
  • Voor krokante tofu zou je deze kunnen bakken in de pan in plaats van in de oven. Zorgt ook voor een mooi goudbruin korstje!
  • Restjes kan je prima in de koelkast bewaren. Noedels nemen vocht op, dus mocht je het verwarmen voeg dan wel wat water of bouillon erbij.
  • Meer heerlijke recepten met tofu?
  • Paksoi klinkt misschien wel heel buitenlands, maar deze groente groeit op Nederlandse akkers. Genieten van die Aziatische smaak én een milieubewuste keuze 😉
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="186" title="false" description="false"]
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.