Recept: Hotdogs zonder vlees | Natuur & Milieu

Recept: Hotdogs zonder vlees

Vakantie! Althans, voor de kids. En wat is er nou leuker dan samen de handen uit de mouwen te steken en lekker te gaan kokkerellen? Lekker samen worstjes rollen. Zeker weten dat zij smullen van deze hotdogs! Zij ontspanning, jij ontspanning.  Ideaal!

Ingredienten

Voor 8 stuks

  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 sjalot, fijn gesnipperd
  • 80 g witte champignons, in kleine stukjes gesneden
  • 1/2 rode paprika, zaadlijsten en zaadjes verwijderd en in kleine stukjes gesneden
  • 400 g cannellinibonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 100 g panko (dit is Japans broodkruim: je kunt ook paneermeel of fijngemalen oud brood of beschuit gebruiken!)
  • 100 g geraspte parmezaanse kaas
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 1 eidooier
  • Paneermeel

Bereiding

Verhit als eerst de zonnebloemolie in een pan en fruit op laag vuur de ui, champignons en de paprika tot ze zacht zijn. Doe dan de cannellinibonen in een  grote kom en stamp ze met een aardappelstamper fijn. Of nog beter: Geef de stamper aan de kids en laat ze lekker hun energie botvieren op de bonen! Voeg daarna de ui, de champignons, de panko, de Parmezaanse kaas, de kruiden en de eidooier toe. Meng alles goed. Verdeel vervolgens het mengsel in acht porties en rol er worstjes van. Haal elk rolletje door het paneermeel en laat ze één uur afkoelen in de koelkast.

Bak de worstjes goudbruin aan in een pan. Snij daarna de broodjes open en beleg ze met gebakken uienringen en een worstje. Het is ook lekker om er wat sla, augurkjes en tomaat op te doen. Serveer de hotdogs met zelfgemaakte ketchup en een beetje mosterd, en wat lekkere groente of salade erbij.

Eet smakelijk! Laat je ons weten wat je ervan vond?

Volgens de groente- en fruitkalender is paprika uit Spanje en Israël een duurzame keuze in februari.

Bron: Lekkertafelen.nl

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor