Recept: herfstsalade met citroendressing

Recept: herfstsalade met citroendressing

Heb je trek in een salade die lekker en ook nog eens makkelijk is? Dan is deze herfstsalade met citroendressing echt een aanrader. Deze herfstsalade is een volwaardige maaltijd en super makkelijk! Perfect voor de drukke periode die eraan komt!

Ingredienten

Voor 6 personen

Voor de salade:

  • 1 kopje graan naar keuze (bijvoorbeeld quinoa, bulgur, etc.)
  • 1 bloemkool
  • 2 zoete aardappels
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Een snufje gedroogde kruiden naar keuze, of een paar takjes verse tijm of rozemarijn
  • 1 grote appel

Voor de citroendressing:

  • 1 bosje peterselie (ongeveer 1 kopje)
  • 1 klein teentje knoflook (geperst)
  • 2/3 kopje olijfolie
  • Het sap van 1 citroen
  • 1 theelepel agavesiroop (optioneel)
  • ½ theelepel zout
  • Peper naar smaak

Bereiding

Spoel de granen en kook deze in de juiste hoeveelheid water (houd hiervoor de verpakking aan, dit verschilt per soort graan). Warm de oven voor op 220 graden. Snijd nu de bloemkool in kleine roosjes. Schil en snijd de zoete aardappel. Leg de bloemkool en zoete aardappel op een bakplaat en sprenkel hier een beetje olie, zout, peper en gedroogde kruiden naar keuze overheen.  Bak de zoete aardappel 20 minuten. Draai hierna de stukjes zoete aardappel om en bak ze vervolgens nog 10-15 minuten. Wanneer ze goudbruin en zacht zijn kunnen ze uit de oven.

Voeg alle ingrediënten voor de citroendressing bij elkaar in een schaaltje. Roer alles door elkaar en snijd de appel in kleine stukjes.

Wanneer de granen en groenten klaar zijn kan alles bij elkaar in één schaal. Je kan er zelf voor kiezen of je dit doet wanneer alles nog warm is, of wanneer alles is afgekoeld. Eet smakelijk!

Bron: Pinch of Yum

Tips

  • Volgens de groente- en fruitkalender zijn zowel bloemkool als appels uit Nederland en Frankrijk een duurzame keuze in november!
  • Je kunt nog een handje noten toevoegen voor een crunch! Wat dacht je van pecannoten of cashews?
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor