Ga terugHome      Thema’s      Eten & drinken      Vegetarisch eten      Recept: Havermoutmuffins met peer
Recept

Recept: Havermoutmuffins met peer

Portretfoto Lena Arndt
Lena Arndt
Havermoutmuffins met een twist! Deze heerlijke havermoutmuffins met peer zijn heerlijk als snack, bij de brunch of om te serveren aan vrienden. En maak je deze muffins met Hollandse peren, dan ben je ook nog eens gezond en duurzaam bezig. Hou je niet van peer? Geen probleem, deze muffins zijn ook heerlijk met noten of fairtrade chocolade.
Een schaal met 8 havermoutmuffins

Benodigdheden

  • Muffinvorm voor 6 stuks of 6 losse muffinvormpjes
  • Grote kom
  • Vork en spatel
  • Oven

Ingrediënten (3 muffins)

  • 1 rijpe banaan
  • 75 gram havermout (houd wat haver achter voor de garnering)
  • 75 ml melk (plantaardige melk of gewone melk is allebei geschikt)
  • 4 eetlepels appelmoes
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 theelepels kaneel (of voeg toe naar smaak)
  • 1 peer
  • een eetlepel plantaardige olie voor het invetten van de muffinvorm
  • optioneel: eetlepel honing of theelepel agavesiroop

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de muffinvorm in of plaats papiertjes of siliconen vormpjes in de grote muffinvorm.
  • Prak met de vork de banaan in een grote kom.
  • Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijdt het vruchtvlees in kleine stukjes.
  • Meng de melk, havermout, appelmoes, kaneel en bakpoeder bij de geprakte banaan.
  • Roer goed door met een spatel tot een beslag ontstaat. Voeg daar ten slotte de stukjes peer aan toe en roer nogmaals door.
    Roer niet te lang, zo blijft het beslag luchtiger.
  • Verdeel het beslag over de muffinvorm(pjes). Strooi wat haver over de muffins ter garnering.
  • Plaats de gevulde muffinvorm(pjes) in de voorverwarmde oven en bak ze circa 25 minuten.
  • Houd de muffins goed in de gaten, zodat ze niet aanbranden en controleer altijd of de muffins goed gaar zijn voordat je ze uit de oven haalt. Dit kun je doen met een saté-prikker, steek deze in het midden van een muffin en haal hem eruit. Zit er beslag aan de prikker? Dan mogen de muffins nog wat langer in de oven.
  • Klaar? Haal de muffins uit hun vorm en laat ze afkoelen op een metalen rekje. Na ongeveer een uur, kun je ze serveren.

Geniet ervan!