Recept: Havermoutmuffins met peer | Natuur & Milieu

Recept: Havermoutmuffins met peer

Gezond, zoet en snel klaar: deze muffins zijn een verwennerij voor op de ontbijttafel!

Pasen staat voor veel mensen gelijk aan uitgebreid ontbijten of brunchen. Ben jij ook van plan om je voor Pasen uit te sloven in de keuken, maar weet je nog niet waarmee? Maak het jezelf gemakkelijk en maak havermoutmuffins! In dit recept voegen we er peer aan toe, want Hollandse peren zijn in het voorjaar volop verkrijgbaar en dat maakt dit fruit een duurzame keuze. Als je niet van peer houdt, dan kun je dit fruit altijd vervangen door ander fruit, noten of misschien wel pure chocolade. Een eenvoudig recept dat zelfs geschikt is voor een veganistisch paasontbijt!

Ingredienten (voor 6 muffins)

    • 1 rijpe banaan
    • 75 gram havermout (houd wat haver achter voor de garnering)
    • 75 ml melk (plantaardige melk of gewone melk is allebei geschikt)
    • 4 eetlepels appelmoes
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 2 theelepels kaneel (of voeg toe naar smaak)
    • 1 peer
    • een eetlepel plantaardige olie voor het invetten van de muffinvorm
    • optioneel: eetlepel honing of theelepel agavesiroop

Benodigdheden

  • Muffinvorm voor 6 stuks of 6 losse muffinvormpjes
  • Grote kom
  • Vork en spatel

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de muffinvorm in of plaats papiertjes of siliconen vormpjes in de grote muffinvorm.
  • Prak met de vork de banaan in een grote kom.
  • Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijdt het vruchtvlees in kleine stukjes.
  • Meng de melk, havermout, appelmoes, kaneel en bakpoeder bij de geprakte banaan.
  • Roer goed door met een spatel tot een beslag ontstaat. Voeg daar ten slotte de stukjes peer aan toe en roer nogmaals door.
    Roer niet te lang, zo blijft het beslag luchtiger.
  • Verdeel het beslag over de muffinvorm(pjes). Strooi wat haver over de muffins ter garnering.
  • Plaats de gevulde muffinvorm(pjes) in de voorverwarmde oven en bak ze circa 25 minuten.
  • Houd de muffins goed in de gaten, zodat ze niet aanbranden en controleer altijd of de muffins goed gaar zijn voordat je ze uit de oven haalt. Dit kun je doen met een saté-prikker, steek deze in het midden van een muffin en haal hem eruit. Zit er beslag aan de prikker? Dan mogen de muffins nog wat langer in de oven.
  • Klaar? Haal de muffins uit hun vorm en laat ze afkoelen op een metalen rekje. Na ongeveer een uur, kun je ze serveren.

Variaties

Zin in iets extra’s? Meng dan stukjes chocolade, noten of rozijnen door het beslag. Geen fan van peer? Dit recept is ook lekker met stukjes (groene) appel of ander seizoensfruit.

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="186" title="false" description="false"]
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.