Recept: Tartaar van haring met biet en avocado | Natuur & Milieu

Recept: Tartaar van haring met biet en avocado

Het is weer haringtijd! Heerlijke vis vol omega-3 uit onze eigen wateren.

Haring, sommige mensen zweren erbij, anderen vinden het niet zo bijzonder. Voor beide categorieën mensen zouden we willen zeggen: probeer deze variant eens! Gezond, lekker en staat prachtig als voorgerecht op tafel geserveerd in een mooi glaasje. Bereid de haringtartaar 12 uur van te voren voor voor de beste smaak.

Ingredienten

4 personen

Voor de haringtartaar

  • 6 haringen, in stukjes
  • 1 ui, kleingesneden
  • 1/4 venkelknol
  • bakje zure room
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels fijngeknipte bieslook
  • eetlepel mierikswortel
  • eetlepel citroensap
  • peper
  • zout

Bij het serveren

  • 2 gekookte bietjes, in dobbelsteentjes
  • 2 avocado’s, in dobbelsteentjes
  • dille voor de garnering

Bereiding

Mix in een kom de haring, ui, venkel, zure room mosterd, bieslook, mierikswortel, citroensap, en zout en peper naar smaak. Doe dit 12 uur van tevoren, en laat marineren in de koelkast.

Het kan zelfs twee weken bewaard worden!

Serveer in een glas. Begin met de bietjes, daarbovenop de avocado en top met de haringtartaar. Garneer met dilletakjes

Tips:

  • Op ons Pinterest account Goed Eten staan nog veel meer lekkere recepten, bekijk ze eens ter inspiratie.
  • Meer weten over welke vis je gerust kunt eten, en welke je beter kunt laten staan? Lees onze blog Duurzame Vis(?)
  • Bekijk de viskalender om te zien welke vis in welk seizoen lekker is, en pak de viswijzer voor duurzame vissoorten en vangstmanieren.
  • Bekijk ook eens de groente- en fruitkalender om milieubewust te kiezen in elk seizoen of download hier de Groente en Fruitkalender App.
  • Werp eens een blik op de 10 Lekkermakers van het Menu van Morgen! Houd ook onze blog bij voor leuke weetjes en recepten van deze Lekkermakers.

Bron: Tinynewyorkkitchen.com

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="98" title="false" description="false"]
  • Bekijk de privacyverklaring