Recept: Goedgevulde lentequiche | Natuur & Milieu

Recept: Goedgevulde lentequiche

Goed gevulde groentequiche met Aziatisch tintje

Deze bijzondere lentequiche is lekker gevuld met speciale groente en heeft een Aziatisch tintje. Perfect voor een lentepicknick, lunch of diner!

Ingredienten lentequiche

Voor 1 taart

Voor de bodem:

  • 170 gr bloem
  • ½ tl zout
  • 7 el boter
  • 1 el ijswater

Voor de vulling:

  • 5 grote eieren
  • 120 ml volle melk
  • 1 gesnipperd lente uitje
  • 2 teentjes zwarte knoflook (te koop bij de toko of delicatessenwinkel)
  • 1 bosje bruine beukenzwam (of andere paddestoelen)
  • 50 gr bevroren doperwten
  • 1 el olijfolie of boter

Bereiding

Voor de bodem:

Voeg als eerst voor het deeg de bloem, zout, boter in een mengkom en kneed dit vervolgens met de keukenmachine tot grove kruimels. Voeg daarna, met de keukenmachine draaiend, zachtjes het water toe tot het deeg een bal wordt.  Wikkel dit daarna in aluminiumfolie en zet het een halfuurtje in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 190°C. Rol het deeg uit en bekleed een ingevette quiche vorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak dan de bodem voor in de oven voor 12 minuten.

Voor de vulling:

Verwarm olijfolie (of boter) in een sauspan op medium vuur. Voeg de lente ui toe en fruit voor een paar minuten. Voeg daarna de knoflook, paddenstoelen, bevroren erwten en zout en peper toe. Fruit dit ongeveer 5 minuten tot alles zacht is.

Kluts de eieren en melk. Schep daarna de groenten in de quiche bodem en schenk het eimengsel erover. Bak dit dan 30 minuten in oven gaar. Laat dit vervolgens lichtjes afkoelen voor opdienen. Breng het ten slotte op smaak met zout en peper en garneer met wat gesneden lente ui. Eet smakelijk!

Bron: Vegetarianventures

Tips

 

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="186" title="false" description="false"]
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.