Recept: Geroosterde bloemkool | Natuur & Milieu

Recept: Geroosterde bloemkool

Geroosterde bloemkool is een 3-ingrediënten wondertje. Prachtig op tafel, als bijgerecht of gewoon lekker als lunch. Minimale inspanning, maximaal resultaat!

Ingredienten

Voor 6 personen

  • 1 hele bloemkool
  • 1 teen knoflook, fijngehakt of geperst
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas
  • zout
  • chili(flakes) of cayennepeper
  • olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snij de stengel en de onderste bladen van een hele bloemkool af zodat deze rechtop kan staan. Vet een taart- of quichevorm in.

Meng de knoflook door de olijfolie. Bestrijk de onderkant van de bloemkool, en strooi zout op de onderkant zodat het ook in de kool valt. Draai de kool om en bestrijk de bovenkant royaal met de knoflookolie. Bestrooi ook de bovenkant met zout, de parmezaan en de chili of cayenne.

Zet de bloemkool in de taartvorm en bak 50-60 minuten in de oven, totdat de buitenkant goudbruin is en de binnenkant zacht als je er een mes in steekt.

Snij in taartpunten en serveer warm. Mooi op tafel en heerlijk!

Laat ons weten wat je van dit recept vond!

Bron: everydaydishes.com

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="186" title="false" description="false"]
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.