Recept: Geroosterde bloemkool- en knoflooksoep | Natuur & Milieu

Recept: Geroosterde bloemkool- en knoflooksoep

Een romige, zijdeachtige en gladde soep. Met slechts 15 minuten voorbereiding heb je met weinig moeite een heerlijke maaltijd op tafel!

Voor deze week hebben we weer een lekker recept uitgezocht. Bloemkool is toevallig één van onze lekkermakers, dus we koken er erg graag mee. Dit keer zit deze groente verwerkt in een heerlijk romige soep. Door het eerst roosteren van de bloemkool krijgt deze een rijkere smaak dan wanneer je hem alleen zou koken. Serveer deze soep als voorgerecht of met een paar sneetjes brood (en dips) voor een lichte avondmaaltijd. Genieten!

Ingredienten

  • 1 grote bloemkool
  • een half tot een heel bolletje knoflook (afhankelijk van hoe knoflookachtig je de soep wil hebben)
  • 2 el olijfolie
  • 1 witte ui
  • handvol verse tijm (of een 1/2 el gedroogde tijm)
  • 1/2 L boullion
  • 200 mL amandelmelk of andere (plantaardige) melk
  • 1 eetlepel edelgistvlokken (optioneel, geeft een kaasachtige hartige smaak)
  • 1/2 eetlepel (appelcider)azijn
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Snij/verdeel de bloemkool in kleine roosjes en pel te knoflookteentjes. Verdeel deze samen over een met bakpapier bekleedde bakplaat. Rooster het mengsel in 30 tot 40 minuten in de oven op ongeveer 200 graden tot de bloemkool wat donkerbruine vlekjes begint te krijgen. 10 minuten voordat de oven klaar is, snij je de ui en fruit hem in een soeppan in de olijfolie samen met de tijm op medium-laag vuur voor ongeveer 5 tot 7 minuten tot de ui glazig ziet.

Als de bloemkool en knoflook klaar zijn die je ze bij de ui in de pan, samen met de bouillon. Laat het met een deksel op de pan 15 minuten koken. Haal de pan van het vuur en pureer de soep (met een staafmixer) tot deze mooi glad is.

Voeg als laatste de amandelmelk, edelgist, azijn zout en peper toe en mix nog even kort. Serveer warm met eventueel nog wat olijfolie eroverheen gesprenkeld. Eet smakelijk!

Bron: Blissfull Basil

Tips:

  • Bloemkool is één van de lekkermakers uit het Menu van Morgen! Bekijk deze pagina voor meer bloemkool- recepten en tips!
  • Ook benieuwd naar de andere lekkermakers uit het Menu van Morgen? Bekijk ze hier!
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="186" title="false" description="false"]
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.