Recept: Gepofte amarant-chocoladecrisps

Super als snack of traktatie, en nog glutenvrij en vegan ook!

Het is traditie om te trakteren als je weggaat bij Natuur & Milieu. Dit geldt ook voor stagiaires, dus ik moest aan de bak. Letterlijk en figuurlijk. Dit recept is een goed alternatief voor veganisten en mensen die geen gluten eten en werd goed ontvangen bij de fijnproevers, aanrader dus!

Ingredienten

  • 4 el amarant ( te koop bij natuurvoedingswinkels)
  • 2 repen 80% (of meer) pure chocolade
  • 2 el kokosolie
  • handje rozijnen en (geroosterde) noten die je lekker vindt
  • evt. gepofte quinoa om er overheen te strooien

Bereiding

Verwarm een hoge sauspan op middelhoog vuur. Als de pan heet genoeg is, doe je 1 à 2 el amarant in één keer in de pan. De amarant poft, mits de pan goed heet is, vrij snel. Het lijkt op mini popcorn en zo weet je dus ook wanneer het goed is. Als je alles gepoft hebt, doe je de amarant in en kommetje.

Breek de chocolade in stukken en verwarm dit met de kokosolie au bain marie (of in de magnetron). Dit mengel giet je bij de amarant met de gehakte noten, net wat je lekker vindt, en eventueel rozijnen. Meng dit en giet het mengsel in een klein hoog bakblik met bakpapier. Zet het een kwartiertje in de vriezer en bewaar hem in de koelkast.

Eet smakelijk!

Groetjes, Mark

Meer lekkere recepten?

Met onze Goed Eten nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de lekkerste duurzame recepten en een heleboel leuke tips en weetjes over gezond en duurzaam eten. Schrijf je in:

 

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="44" title="false" description="false"]