Recept: Foodbowl met een Marrokaans tintje

Foodbowls, de trend uit 2016 en niet meer weg te denken in 2017!

Smoothie bowls, burrito bowls, salade bowls en poke bowls. Een kleine greep uit de hippe gerechten die geserveerd worden in een kommetje. Een trend die zich in 2016 heeft ingezet, maar waar we in 2017 niet meer omheen kunnen! Deze versie met kikkererwten is voedzaam en ontzettend lekker. Aanrader!

Ingrediënten foodbowl met kikkererwten in een Marokkaans jasje

Voor 6 personen
  • 1 tl olijfolie
  • 1 tl komijn
  • 2 uien gesnipperd
  • 1 teentje knoflook (fijngeperst)
  • 1 tl garam masala
  • 250 gram kikkererwten
  • 1 tl chilipoeder
  • 4 tomaten in blokjes gesneden
  • 1 tl zout
Voor de groenten:
  • komkommer
  • couscous
  • munt
  • peterselie
  • yoghurt of hummus
  • olijfolie
  • citroensap
  • pita brood

Bereiding

Verhit als eerst een pan met olijfolie. Bak vervolgens de ui totdat hij zacht wordt. Voeg daarna de knoflook, zout, kruiden en kikkererwten toe en verwarm dit mee totdat je de kruiden begint te ruiken. Voeg daarna de tomaten toe en bak mee voor 20 minuten. In de tussentijd kun je de komkommer snijden en de couscous koken (volgens de verpakking). Hak de munt en peterselie fijn.

Nu hoef je alleen nog maar alle ingrediënten in een kom te doen en klaar is je gerecht. Serveer de pita ernaast. Eetsmakelijk!

Bron: Pinch of Yum

Bekijk ook hieronder de tips van Natuur & Milieu.

Tips

 

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="44" title="false" description="false"]