Recept: Curry met broccoli | Natuur & Milieu

Recept: curry met broccoli

Of het weekend is of een doordeweekse dag. We houden van makkelijke en snelle maaltijden. Bijvoorbeeld deze curry! Een heerlijke Thaise groene curry maar dan net even anders… een romige, pittige currysoep met champignons, broccoli en tofu. Geen moeilijke ingrediënten en binnen een halfuur op tafel.

Ingredienten

  • 250 gr rijstnoedels
  • 1 el olie (bijvoorbeeld sesam of olijf)
  • 180 gr tofu in reepjes
  • 400 gr broccoli
  • 250 gr (kastanje)champignons
  • 1 kleine ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 3-6 eetlepels groene currypasta
  • stuk verse gember, ongeveer 1 cm
  • verse koriander, lente-ui en sesamzaadjes ter garnering

Bereiding

Kook de rijstnoedels volgens de instructies op de verpakking. Laat ze uitlekken in een vergiet, spoel ze vervolgens af met koud water en besprenkel ze met een scheutje olie. Kook de bouillon. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Snijd de broccoli en champignons in stukjes en voeg deze toe met kokosmelk, currypasta en de gesneden gember. Voeg je tofu toe en laat 10 minuten sudderen of totdat de broccoli zacht is.

Voeg de bouillon en rijstnoedels toe aan de groenten en schep goed door óf serveer los van elkaar. Garneer in ieder geval met verse koriander, lente-ui en zwarte sesamzaadjes. Eet smakelijk!

Bron: Gimme Some Oven

Tips

  • Je kan dit gerecht prima in de koelkast bewaren. Bewaar niet langer dan 3 dagen en een afgesloten bakje. Jammer genoeg bevriest kokosmelk niet goed, dus het is niet verstandig een restje in te vriezen. Mocht je kokosmelk geschift zijn in de koelkast, hoef je het alleen te verwarmen!
  • Liever een curry dan een soep? Halveer dan de hoeveelheid bouillon en je hebt een heerlijke curry.
  • Als je restjes groenten hebt kun je die natuurlijk ook gebruiken, zo gaan we voedselverspilling tegen!
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor