Een romige bietensoep met kokosmelk, currykruiden en geroosterde kikkererwten met tandoori. Een pittige en warme oppepper!
Ingredienten
Voor de knapperige kikkererwten:
- 400 gr kikkererwten (schoongespoeld en drooggedept)
- 1 el kokosolie
- 1/4 tl zeezout
- 2 el tandoori masala kruiden
- 1 tl suiker
Voor de soep:
- 15 ml kokosolie
- 40 gr sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 6 gr gember
- 6 bieten
- snufje zout en peper
- 25 gr groene currypasta
- 1/4 tl kaneel
- 1/2 tl komijn
- 1/2 tl kurkuma
- 1/4 tl cayennepeper
- 400 ml kokosmelk
- 480 ml groentebouillon
- 25 ml ahornsiroop
- Bosje verse koriander
Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Doe de gespoelde en gedroogde kikkererwten in een kleine mengkom. Voeg hierbij de kokosolie, zout, tandoori masala en suiker. Roer goed door. Verdeel de kikkererwten over een bakplaat en bak gedurende 20-25 minuten. Zet apart om af te koelen.
Verwarm ondertussen een grote pan op middelhoog vuur. Snipper de sjalot en knoflook en snijd de gember fijn. Voeg als het heet is de olie, sjalotten, knoflook en gember toe en bak 2 minuten, roer regelmatig. Snijd de bieten in partjes. Voeg vervolgens de bieten, zout en peper, currypasta, kaneel, kurkuma, komijn en cayennepeper toe. Roer door en dek af. Kook gedurende 4 minuten, af en toe roeren.
Voeg de kokosmelk, groentebouillon en suiker toe. Zet het vuur laag, dek af en laat 15 minuten sudderen, of totdat de bieten gaar zijn.
Gebruik een staafmixer of pureer de soep in een blender romig en zacht. Proef en pas kruiden aan naar behoefte.
Serveer met een extra scheut kokosmelk (optioneel), een flinke hoeveelheid tandoori-kikkererwten en een bestrooi met koriander. Eet smakelijk!
Bron en foto: Minimalist Baker
Tips
- Wist je dat bieten onze groente van de maand januari is? Lees waarom!
- Bewaar overgebleven soep afgedekt in de koelkast gedurende 3-4 dagen of in de vriezer tot 1 maand. Bewaar kikkererwten apart in een goed afgesloten bak bij kamertemperatuur tot 2 dagen.