Bloemkoolsalade die je lichaam een boost geeft | Natuur & Milieu

Recept: Frisse bloemkoolsalade

Heerlijk frisse salade

Een kruidige, verse veganistische bloemkoolsalade met appels, sjalotten, geroosterde kikkererwten en een snelle mosterddressing.

Ingredienten

Voor 4 personen

Voor de salade:

  • 1 blik kikkererwten, afgegoten en afgespoeld
  • 1 bloemkool, in roosjes gesneden
  • Chilipoeder
  • Zout en peper
  • 1 appel, dun gesneden
  • 1 sjalot, dun gesneden
  • Een hand peterselie en munt, gehakt
  • 2 stevige avocados, in stukken gesneden

Voor de dressing:

  • 2 el grove mosterd
  • 2 el agavesiroop of ahornsiroop (of honing als niet veganistische optie)
  • 50 ml olijfolie
  • 50 ml water
  • Limoen, sap en zest
  • Zout en peper

Bereiding

Verwarm als eerst de oven voor op 200°C. Leg vervolgens de kikkererwten op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel dit met wat olijfolie en voeg chilipoeder, zout en peper naar smaak toe. Rooster dit daarna 20 tot 30 minuten totdat de erwten krokant en gekleurd zijn.

Doe de bloemkoolroosjes in de keukenmachine totdat je een soort ‘rijst’ hebt.

Meng voor de dressing alle ingrediënten door elkaar en klop tot een egale massa. Proef en pas naar smaak aan.

Schep vervolgens alles in een kom en serveer. Eet smakelijk!

Bron: Pinch of Yum

Tips

  • Deze salade wordt er niet lekkerder op als deze te lang bewaard wordt. Bereid je hem dus van tevoren? Houd dan alles apart en meng alles vlak voor het serveren door elkaar!
  • Check ons Summer-Salad-Bar-bord op Pinterest voor meer heerlijke salades.
  • Bekijk ook eens ons Menu van Morgen. Voor een gezond en duurzaam menu!
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="186" title="false" description="false"]
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.