Recept: Bhaji-burger | Natuur & Milieu

Recept: Bhaji-burger

Bhaji is een snack uit India die daar heel populair is. Het is gemaakt van ui die door een beslagje is gehaald en dan gebakken is. Door dit traditionele recept samen te voegen met een burger krijg je het beste van beide zullen we maar zeggen 😉

Ingredienten

Voor de burgers:

  • 1 grote ui
  • 80 gr bloem
  • 100 ml bruisend water
  • 1 tl komijn
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • Zonnebloemolie
  • Verse koriander
  • Snufje zout
  • 2 chilipepers
  • 4 burgerbroodjes

Voor de koolsla:

  • 1/4 witte kool
  • 1/8 rode kool
  • el vegan mayo
  • 2 el appelazijn
  • bosje gehakte dille
  • 3 el rozijnen
  • 1 geraspte wortel

Bereiding

Pak de helft van de grote ui, verwijder de buitenste laag en snijd in fijne blokjes. Voeg de bloem in een kom en voeg de kruiden en fijngesneden chilipeper er aan toe. Voeg de ui toe aan het bloemmengsel en roer zodat de ui helemaal bedenkt is in bloem. Voeg bruisend water toe en meng tot een dik beslag. Laat een flinke bodem zonnebloemolie heet worden in een pan. Als het deegje ongeveer een kwartier heeft gestaan, verdeel je dit in 4 of 5 burgers en bak deze tot ze goudbruin zijn.

Snijd de kolen in dunne reepjes. Snij de dille fijn en voeg toe in een kom met de kool, de geraspte wortel en de rozijnen. Voeg de mayonaise en appelzijn toe en schep goed door.

Snij de broodjes open en leg een bhaji-burger op het broodje. Schep dan wat van de koolsla op de burger en dek het broodje af. Garneer met koriander en eventueel met wat citroenpartjes. Eet smakelijk!

Bron: EpiVegan

Tips

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="186" title="false" description="false"]
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.