Recept: Aziatische Moo Shu | Natuur & Milieu

Recept: Aziatische Moo Shu

Dit Moo Shu-recept is gemaakt met een kleurrijke mix van groenten, eieren en de lekkerste hoisin-sesamsaus

Dit verwesterde Chinese recept is het beste van beide werelden: alle verse smaken van een vegetarische roerbak in een tortilla met een heerlijke hoisin-sesamsaus!

Ingredienten

Voor vier personen

Voor de Moo Shu:

  • 2 el arachideolie (of olijfolie)
  • 2 grote eieren
  • 200 gr shiitake paddenstoelen
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 kool (wit of rood)
  • 150 gr julienne winterpeen
  • Bosje lente-uien

Toppings:

  • Voor het serveren: tortilla’s, rijst of quinoa
  • Garnering: hoisinsaus, extra (lente)uien, geroosterde sesamzaden

Voor de knapperige tofu:

  • 15 gr extra stevige tofu
  • 2 tl maïszetmeel
  • 1 tl fijn zeezout
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1 el pinda-olie (of olijfolie)

Voor de saus:

  • 120 ml hoisinsaus
  • 60 ml rijstazijn
  • 2 el vissaus
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • 1/4 tl zwarte peper

Bereiding

Voor de knapperige tofu
Snijd de tofu in plakken van 1 centimeter dikke. Leg een schone theedoek op een snijplank en leg de plakken tofu hier op. Plaats vervolgens een tweede snijplank op de tofu en leg een dik kookboek op de bovenste snijplankt zodat het water uit de tofu wordt gedrukt.
Zodra de tofu is uitgelekt, snijd je deze in dunne plakjes. Doe vervolgens de tofu in een grote mengkom, met maizena, zout en peper en schep alles door elkaar.
Verhit olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de tofu toe en bak totdat deze bruin aan beide kanten de onderkant, ongeveer 2 minuten per kant.  Leg de tofu op een schoon bord en zet opzij.

Voor de hoisinsaus
Klop alle ingrediënten in een mengkom samen in een kleine kom tot ze gecombineerd zijn.

Voor de Moo Shu
Verhit ondertussen een eetlepel olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de geklopte eieren toe en bak tot een omelet. Leg het omelet vervolgens op een aparte snijplank en snijd deze in kleine, dunne stukjes. Voeg vervolgens nog een eetlepel olie toe in dezelfde pan. Snij de paddestoelen in reepjes en bak voor 3-4 minuten, af en toe roerend, tot ze gaar en lichtbruin zijn. Voeg de koolsla toe en de helft van de lente-uitjes. Bak nog 2-3 minuten, totdat de kool gaar is.

Voeg de tofu en 2/3 van de saus toe en roer door. Serveer in een tortilla’s, rijst of quinoa. Sprenkel de overgebleven saus erover en serveer met de gewenste garnering. Eet smakelijk!

Bron: Gimme Some Oven

Tips

  • Je kunt in plaats van tortilla’s of rijs/quinoa ook sla gebruiken! Schep dan een klein beetje van het mengsel in een blaadje sla en vouw deze dicht.
  • Als je de tofu wil laten staan, kun je andere roerbakgroenten gebruiken! Varieer eens met broccoli, rode paprika’s of erwten.
  • Meer van pittig eten? Voeg wat chilipeper toe aan de saus!
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor