Aspergeveloute Recept - zachte, romige aspergesoep | Natuur & Milieu

Recept: Aspergeveloute

Een zachte, romige (vegetarische) aspergesoep

Deze aspergevelouté is een lekker zachte, fluweelachtige soep met een romige, volle smaak. Met wat sjalotjes, aardappeltjes en garneren met veldsla of rucola.

Ingredienten

Voor 4 personen

  • 500 gr asperges
  • 2 sjalotten
  • 30 g boter
  • 1 kruimige aardappel (bijv. Frieslander)
  • 1 liter aspergekookvocht (blijft over na het koken van de asperges)
  • 200 ml slagroom
  • 1 eigeel
  • zout en peper
  • veldsla of rucola voor het garneren

Bereiding

Schil als eerst de asperges vanaf de kop rondom naar beneden en snij daarna 2 cm van de onderkant af. Zet op met koud water, de schillen en afsnijdsels. Breng het vervolgens aan de kook en kook in ca. 12 min gaar. Giet dan de asperges af en vang het kookvocht op. Gooi de schillen en afsnijdsels weg.

Snipper daarna de sjalotten en bak op laag vuur in de boter glazig. Schil vervolgens de aardappels en snijd ze in blokjes. Bak het ca. 3 min mee met de sjalotten. Roer het aspergekookvocht erdoor en laat 20 min zachtjes koken. Snijd de asperges in schijfjes en kook deze 5 min. mee in de soep.

Pureer de soep en haal door een zeef. Breng het daarna op smaak met zout en peper. Meng de room met het eigeel. Haal vervolgens de soep van het vuur en roer er met een garde het roommengsel door.

Schenk de soep in kommen. Garneer het ten slotte eventueel met een blaadje veldsla of rucola. Eet smakelijk!

Bron: ZTRDG

Tips

 

 

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor