Recept: Aspergeravioli | Natuur & Milieu

Recept: Aspergeravioli

Het aspergeseizoen is begonnen!

Het aspergeseizoen is weer begonnen: we kunnen weer genieten van deze lekkere groente! Deze simpele ravioli is gevuld met asperge en citroen. Het makkelijke van dit recept is dat je niet je pasta zelf hoeft te maken, maar wontonvellen gebruikt!

Ingredienten

Voor 6 personen:

  • 600 gr groene asperges
  • 100 gr basilicum
  • 250 gr ricotta
  • 90 gr parmezaan
  • 50 gr geroosterde pistachenootjes
  • 2 citroenen (sap en zest)
  • 40-50 wontonvellen (cirkel of vierkant)
  • 4 el boter
  • 2 el bieslook
  • 1 el tijm
  • 125 ml witte wijn of groentebouillon
  • (optioneel: room)
  • zout en peper

Bereiding

Breng in een grote pan water aan de kook. Voeg de asperges toe en blancheer ze tot ze zacht zijn, ongeveer 1-2 minuten. Afgieten en afspoelen met koud water.

Doe in een keukenmachine 3/4 van de asperges (bewaar de rest voor serveren), de basilicum, ricotta, parmezaanse kaas, pistachenoten, citroenschil en -sap, en een snufje zout en peper. Puls tot een glad mengsel.

Leg vervolgens ongeveer 6 wontonvellen neer. Schep 1 eetlepel vulling in het midden van elk vel. Smeer de randen in met water en leg een tweede vel bovenop. Druk de randen aan om af te dichten en druk alle lucht uit. Druk de randen in met een vork. (Als alternatief kun je driehoeken maken met de vierkante vellen). Zorg ervoor dat je de ravioli bedekt houdt met een vochtige theedoek tijdens het werken om te voorkomen dat ze uitdrogen.

Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de bieslook en tijm toe. Giet de wijn en bouillon erbij en breng aan de kook. Breng op smaak met zout en peper. Kook 5 minuten tot de saus is ingedikt.

Breng intussen het water van de asperges aan de kook. Kook de ravioli in delen gedurende 1-2 minuten gaar tot ze drijven. Verdeel de ravioli over borden en schep de saus over de ravioli. Serveer met de overgebleven asperges. Eet smakelijk!

Bron: Half Baked Harvest

Tips

  • Groene asperges hoef je niet te schillen. Natuurlijk wel even wassen en kijken of er geen harde stukjes aan zitten.
  • Verse asperges bewaren gaat helaas maar kort. Wikkel ze in een vochtige theedoek, dan kan je ze enkele dagen in de koelkast bewaren. Zonder vochtige doek gaat ook, dan maximaal één week bewaren, maar dan gaat de  kwaliteit hard achteruit.
  • We hebben een Pinterestbord voor de asperge waar je veel meer lekkere recepten vindt!
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor