Recept: Appel-bloemkoolsoep | Natuur & Milieu

Recept: Appel-bloemkoolsoep met hazelnootgremolata

Deze appel-bloemkoolsoep met hazelnoot-parmezaangremolata is eenvoudig, elegant, en perfect voor de herfst!

Bloemkool en appel zijn onverwachte smaakvriendjes en gaan perfect samen in deze smaakvolle herfstsoep. Deze eenvoudige appel-bloemkoolsoep maak je in 30 minuten en het resultaat mag er wezen!

Ingredienten

voor 4 personen

Voor de appel-bloemkoolsoep:

  • 2 el olijfolie
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 teentjes fijngesneden knoflook
  • 1 bloemkool, gesneden in roosjes
  • zout en peper
  • 480 ml appelsap of appelcider
  • 480 ml water
  • ongeveer 90 gr geraspte Parmezaanse kaas

Voor de hazelnoot-parmezaangremolata:

  • ongeveer 75 gr gehakte, geroosterde hazelnoten
  • ongeveer 50 gr geraspte parmezaanse kaas
  • ongeveer 50 gr gehakte peterselie
  • zout en peper

Bereiding

Verhit de olijfolie in een soeppan op medium-hoog vuur. Voeg de knoflook en ui en bak deze tot de ui glazig is (4-5 min). Voeg de gesneden bloemkool toe met 1,5 tl zout en 1 tl peper. Even doorroeren.
Voeg de appelcider en water toe en roer goed door. Laat het koken en zet daarna het vuur lager zodat het kan 25 minuten kan sudderen.
Laat de soep iets afkoelen en pureer de soep met een staafmixer. Voeg daarna de Parmezaanse kaas erdoor.

Voor de gremolata; doe de hazelnoten, Parmezaanse kaas en peterselie in een kom. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer de soep met een handje gremolata. Eet smakelijk!

Bron: Turnip the Oven

 

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="186" title="false" description="false"]
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.