Recept: Andijviestamppot met zongedroogde tomaat en walnoten

Net zo lekker als het oer-Hollandse recept, maar dan vegan!

Nu het buiten vriest, is het tijd voor een lekker stamppotje. Deze veganistische versie smaakt net zo lekker als de gebruikelijke andijviestamppot.

Ingredienten

Voor 4 personen

  • 1 kilo aardappels, geschild en gesneden in blokjes
  • 1 pot (à 295 gram) zongedroogde tomaten
  • 100 gr walnoten, grof gehakt
  • 300 gr andijvie (verantwoorde keus in januari)
  • 150 ml sojaroom
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • ½ tl chilipoeder
  • ½ tl zout
  • Peper naar smaak

Bereiding

Kook de aardappelen in 20 minuten gaar en giet ze af. Snijd de andijvie. Giet ook de tomaten af en snijd ze in stukjes.

Bestrooi de aardappels met de kruiden, peper en zout en stamp ze fijn met een stamppotstamper. Doe er steeds wat sojaroom bij tot je een fijne puree hebt. Roer de andijvie en zongedroogde tomaatjes erdoor en verwarm nog een paar minuten. Bestrooi met de walnoten.

Eet smakelijk!

Bron: VeganChallenge

 

Meer lekkere recepten?

Met onze Goed Eten nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de lekkerste duurzame recepten en een heleboel leuke tips en weetjes over gezond en duurzaam eten. Schrijf je in:

 

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="44" title="false" description="false"]