Recept: 1-2-3 Pompoenfudge | Natuur & Milieu

Recept: 1-2-3 Pompoenfudge

Gezond en simpel, wat wil je nog meer?

Een heerlijke zachte pompoenfudge die je in minder dan 5 minuten gemaakt hebt met slechts drie ingrediënten! Dit snackje is niet alleen laag in vet, maar het is ook nog eens glutenvrij, plantaardig, en erg laag in suiker. Van deze snack kun je zorgeloos genieten!

Ingredienten

    • 250 gram pompoenpuree
    • 130 gram kokosmeel, gezeefd
    • 50-100 gram (palm)suiker, of een andere zoetstof (je kunt de zoetheid aanpassen naar eigen smaak!)
    • Optioneel: kaneel toevoegen naar smaak

Bereiding:

Mix het kokosmeel met de suiker of zoetstof in een grote kom. Als je er voor kiest om kaneel te gebruiken moet je die er hier ook doorheen mixen.

Voeg hierna de pompoenpuree toe en roer het goed door. Plaats het geheel in een gevoerde schaal en besprenkel het eventueel met kaneel en suiker. Zet het in de koelkast en laat het 30 minuten staan. Snij het vervolgens in hapklare stukjes.

Textuur:
Hou je van een zachte snack die smelt in je mond? Bewaar de fudge dan op kamertemperatuur.

Heb je hem liever wat meer fudgy? Bewaar ze dan in je koelkast.

Heb je ze liever dicht en vol? Bewaar ze dan in je vriezer. Laat ze 10 minuten ontdooien voor je ze eet.


Geniet er van!
Laat je ons weten wat je er van vond?

Volgens de groente- en fruitkalender is pompoen een duurzame keuze in oktober!

Bron: thebigmansworld.com

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="186" title="false" description="false"]
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.