Recept: Courgetti met avocadosaus

Een nieuwe variant pasta gemaakt van courgette!

Zin in pasta vanavond? Probeer dan eens deze nieuwe variant waarbij je de pasta vervangt voor courgette!

Ingredienten

Voor 4 personen

  • 24  cherrytomaten
  • 2 courgettes
  • Parmezaanse kaas
  • 1 avocado
  • 60 ml olijfolie
  • 1 tl zout
  • 2 lente uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 limoen (sap)
  • zwarte peper

Voor dit gerecht heb je een spirelli nodig. Hiermee snijd je de courgette in dunne spaghetti. Heb je deze niet, dan kun je de courgette ook heel dun snijden voor een soortgelijk effect.

Bereiding

Pureer de avocado met een keukenmachine of prak met een vork en voeg de olijfolie, zout, lente ui, knoflook en het limoensap toe. Breng op smaak met peper. Zet de saus apart.

Doe de tomaatjes in een pan en besprenkel ze met een beetje olijfolie. Hou de tomaatjes in beweging, maar kijk uit! Ze zullen langzaam één voor één gaan knappen. Vind je dit eng, zet dan een spatbord of deksel op de pan. Je kunt de tomaatjes ook in de oven roosteren. Doe dit op 220C voor 15-20 minuten.

Snij de courgettes met de spirelli en bak kort in de pan voor 1 á 2 minuten. Leg ze vervolgens op een bord met de avocadosaus, tomaatjes, Parmezaanse kaas en breng op smaak met zout en peper.

Zo makkelijk en snel heb je dit gerecht op tafel. Een heerlijk lichte maaltijd. Perfect voor een warme zomerdag!

Bron: Pinch of Yum

Tips

  • Voor een veganistische variant kun je de Parmezaanse kaas achter wegen laten.
  • Op zoek naar meer recepten? Meer zomerse recepten vind je op ons Pinterestbord!

 

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="44" title="false" description="false"]