Oproep TDA: Meer zero-emissie-vrachtvoertuigen nodig | Natuur & Milieu

Oproep TDA: Meer zero-emissie-vrachtvoertuigen nodig

De verduurzaming van het vrachtverkeer moet versnellen en daarvoor zijn er meer zero-emissie-vrachtvoertuigen nodig. Op dit moment zijn er nog te weinig vrachtwagens beschikbaar die kunnen rijden op elektriciteit of groene waterstof. Natuur & Milieu tekende daarom een internationale oproep voor een verhoogde productie van zero-emissie-vrachtvoertuigen van het Transport Decarbonisation Alliance (TDA). Met de petitie wordt de vraag naar zero-emissie-voertuigen zichtbaar gemaakt voor fabrikanten. Zo willen we hen stimuleren meer en sneller duurzame voertuigen op de markt te brengen.

De komst van meer duurzame vrachtvoertuigen is van groot belang voor het halen van de Klimaatdoelstellingen van Parijs. Goederenvervoer over de weg veroorzaakt namelijk relatief veel CO2-uitstoot. Daarmee zijn zero-emissie-vrachtvoertuigen niet alleen goed voor het klimaat, ze zorgen ook voor schone lucht in steden. In het concept-Klimaatakkoord is daarom afgesproken dat in 2025 in 30 tot 40 Nederlandse steden het centrumgebied alleen nog door duurzame voertuigen wordt bevoorraad. Om die ambitie te realiseren, moeten er spoedig voldoende betaalbare, duurzame vrachtvoertuigen beschikbaar zijn.

Teken de petitie namens jouw organisatie

Wil jouw organisatie ook overstappen op zero-emissie-voertuigen? Teken dan de petitie van Transport Decarbonisation Alliance (TDA). Al 65 organisaties hebben getekend. Samen laten we fabrikanten zien hoe groot de vraag is!

Naar de petitie
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor