Onze beste blogs van 2016 | Natuur & Milieu

Onze beste blogs van 2016

Vinden niet wij, maar jullie! Deze blogs zijn het meest gelezen in 2016.

Dit zijn onze zeven best gelezen blogs in 2016.

  1. Duurzame bestemmingen voor je bucketlist

   Voor jouw droomvakantie hoef je niet altijd uren in het vliegtuig te zitten: er zijn namelijk heel veel uitstekende alternatieven in de buurt die heel veel lijken op de ver-weg variant! Door het vliegtuig over te slaan en dichterbij op vakantie te gaan, bespaar je flink op je CO2-uitstoot. Wij zetten 13 vakantiebestemmingen van je bucketlist op een rij met een look-alike in de buurt. Wedden dat je wenslijst weer wat groeit?

   Lees deze blog

  2. Waar voor je geld
   meldpunt kapotte apparaten

   Heb jij ook wel eens dat een apparaat wat je hebt gekocht stuk gaat nét na het verstrijken van de garantietermijn? En dat het repareren dan moeilijk en kostbaar blijkt? Je bent niet de enige. Wat kun je nou doen in dit soort situaties? Lees de blog, meld je slechte apparaat en help ons scherpere regelgeving over levensduur en repareerbaarheid voor fabrikanten van elektrische apparatuur afdwingen.

   Lees deze blog

  3. Flexi-wat?

   Onze vleesconsumptie heeft een enorme impact op het milieu. Daarom laten steeds meer mensen het vlees af en toe staan. 86% van de Nederlanders zegt wel eens flexitarisch te eten. Maar wat is nu de preciese definitie ervan? Wanneer ben je flexitariër, en waar is het goed voor? Lees het in deze blog!

   Lees deze blog

  4. Windmolens

   Windmolens op zee zijn een belangrijke bron voor schone energie, en de komende jaren zal het aantal windmolens op zee flink toenemen. Nuttig, maar hoe zit dat met de ecologie? Vogels, die tegen wieken aanvliegen, of het waterleven dat mogelijk verstoord wordt? Over de zin en onzin van deze angsten schreven we een verslag samen met Stichting de Noordzee.

   Lees deze blog

  5. Warmtepomp

   Een van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van je huis verduurzamen is verwarmen met een warmtepomp. De warmtepomp wordt steeds populairder. Wat houdt zo’n warmtepomp in, wat kost aanschaf en installatie en waar kun je terecht? Al je vragen over deze nieuwe duurzame toepassing voor je huis vind je op onze blog.

   Lees deze blog

  6. Onze stedent(r)ips

   Zin om er even een weekend, midweek of langer tussenuit te gaan? De trein is dan een ideale optie. Veel mooie Europese steden zijn aangesloten via een goed treinnetwerk. Welke je niet mag missen? Onze collega’s geven je hun favorieten. Ontdek deze pareltjes!

   Lees deze blog

  7. Keurmerken in de snackbar?

   Op de supermarkten staat flinke druk om vlees met keurmerken aan te bieden, maar op fastfoodketens helemaal niet. Er is dan ook zelden iets te vinden over de herkomst van het vlees in de snackbar. En dat terwijl consumenten dit wél heel belangrijk vinden! Hoe kan dat? Wij gingen op zoek naar de waarheid achter fastfoodvlees.

   Lees deze blog

 • sponsor
 • sponsor
 • sponsor
[gravityform id="98" title="false" description="false"]
 • Bekijk de privacyverklaring