Flexitarier: mobiele flexitaria trekt het land in | Natuur & Milieu

Flexitarier: mobiele flexitaria trekt het land in

Begin juni 2012 lanceerde Natuur & Milieu de Mobiele Flexitaria – een rijdend restaurant dat heerlijke vleesloze maaltijden serveert. De Mobiele Flexitaria trok het land in en speelt in op de trend van flexitariërs: mensen die minstens een dag per week geen vlees eten.

Flexitariers

86% van de Nederlanders eet al niet elke dag vlees, maar kan nog best wat inspiratie gebruiken voor een flexitarische maaltijd. De Nederlandse food industrie is helemaal ingesteld op vlees als centrale component van elke maaltijd. Om je maaltijden anders samen te stellen dan gangbaar is, is kennis van zaken nodig en dus tijd en energie. En tijd is nu juist wat we niet hebben. Een grote groep bewuste consumenten wil heel graag goed bezig zijn, voor hun eigen gezondheid en voor een betere wereld, maar kunnen hier wel wat hulp bij gebruiken. Omdat we juist die groep willen inspireren en laten zien hoe lekker en makkelijk het kan zijn, gaan we op pad met de Mobiele Flexitaria.

Samenwerking met Oxfam Novib

Voor het lanceren van de Mobiele Flexitaria wordt Natuur & Milieu gesteund door Oxfam Novib. Inmiddels weten veel mensen wel dat het eten van minder vlees beter is voor ons milieu, onze gezondheid en het dierenwelzijn. Maar het is minder bekend dat ook de wereldwijde voedselverdeling nadelige effecten ondervindt van overmatige vleesconsumptie. Zo worden grote stukken landbouwgrond in ontwikkelingslanden gebruikt voor de productie van veevoer voor ons vlees in plaats van voedsel voor de lokale bevolking. In Oxfam Novib hebben wij een natuurlijke partner gevonden om deze boodschap meer onder de aandacht te brengen.

Wat staat er op de kaart?

Ons hoofddoel is om zoveel mogelijk mensen te laten kennismaken met de echt smaakvolle mogelijkheden van flexitarisch eten. Gedurende 2012 deed de Mobiele Flexitaria dan ook tal van evenementen aan. Als cateraar voor bezoekers of voor het uitdelen van samples. Per evenement werd bepaald welke gerechten er klaargemaakt werden en of er bekende koks of bekende Nederlanders werden ingeschakeld.

Mobiele Flexitaria op jouw event?

Manic Organic werkt samen met Natuur & Milieu en beheert de Mobiele Flexitaria. De Mobiele Flexitaria kan worden ingehuurd voor privé feesten en corporate evenementen. Van personeelsfeest tot verjaardag. Klik hier voor meer informatie.

 

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor