Keurmerken | Natuur & Milieu

Keurmerken

Zie jij door alle keurmerken het bos niet meer? Dan ben je niet de enige. Want waar moet je nou op letten als je zeker wilt weten dat jouw plakje kaas, zachtgekookt eitje of gehaktbal duurzaam is geproduceerd? Hiermee hopen we wat overzicht voor je te scheppen.

In het supermarktschap

Er zijn heel veel keurmerken te zien in het supermarktschap, maar deze betekenen lang niet allemaal dat een product duurzaam is geproduceerd. Als je de volgende vuistregels hanteert, zit je goed: Vlees, zuivel en eieren zijn sowieso duurzaam als er een biologisch keurmerk, Drie Beter Leven sterren of een Rondeel-label op staan. Voor vis is het MSC-keurmerk een goede richtlijn. Wil je grondiger de keurmerken induiken? Kijk dan op de thema-site van Milieu Centraal.

Download een app

Download een keurmerken-app voor op je smartphone. Handig als je het lastig vindt om alle keurmerken te onthouden, want je hoeft dan alleen de streepjescode van een product te scannen met je telefoon. De app doet de rest en vertelt je precies hoe duurzaam iets is. De Question Mark is erg handig als je veel informatie wilt over de dierlijke producten in het schap; de KeurmerkenWijzer van Milieu Centraal biedt informatie over àlle duurzame keurmerken, dus voor voeding èn andere producten.

Meer weten over keurmerken? Lees de explainer die collega Jelmer Vierstra heeft geschreven.

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor