Recept: Dhal van groene linzen | Natuur & Milieu

Recept: Dhal van groene linzen

Een lichtpittig plantaardig hapje met huisgemaake naanbroodjes. Lekker voor op warme dagen!

Heerlijk zelfgemaakt naanbrood is de kroon op elke maaltijd. Maak daarbij eens dhal: een gerecht dat in de basis altijd een peulvrucht in een saus heeft. Ook lekker met witte rijst. In dit recept wordt het zelfgemaakte naanbrood gevuld met een dhal van groene linzen.

Ingredienten

Voor de naanbroodjes

  • 400 gr bloem
  • 2 el suiker
  • 7 gr gedroogde gist
  • 1 el olijfolie
  • 100 ml sojamelk
  • 100 ml warm water
  • 1 tl zout
  • sap van halve limoen

Voor de dhal

  • 235 gr groene linzen uit blik
  • 1 fijngesneden ui
  • 2 tl knoflook
  • 1 tl gemberpasta
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl zout
  • 100 gr tomaten uit blik
  • 100 ml kokosmelk
  • 4 fijngesneden groene chilipeper
  • 2 fijngesneden rode chilipeper
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl garam masala
  • 1 el gedroogde kokos
  • 1 tl suiker
  • bosje verse koriander

Bereiding

Voeg de bloem toe aan een grote kom met 1 theelepel zout en meng het geheel. Voeg vervolgens de droge gist, suiker, water en melk samen toe en meng goed door. Voeg het natte mengsel samen met het droge mengsel en meng goed door. Voeg de olijfolie en het limoensap toe en meng vervolgens tot een stevig deeg. Bestrooi het werkblad met wat bloem en leg het deeg erop. Kneed het mengsel goed door en plaats dan het deeg terug in een ingevette kom met een beetje olijfolie en dek af met een vochtige theedoek.

Voeg een scheutje olie toe aan een grote pan en zet op laag vuur. Hak de ui en groene pepers fijn en voeg ze toe aan de pan samen met de gedroogde kokos en suiker. Meng en laat 3-4 minuten karamelliseren. Voeg de knoflook en gemberpasta toe en meng het geheel. Voeg de linzen, tomaten, kurkuma, zout, komijn, koriander, garam masala toe en meng door elkaar. Laat 15 minuten sudderen op laag vuur, af en toe roeren.

Neem een grote pan en verwarm op middelhoog vuur een beetje olie. Verdeel het deeg in 10 gelijke ballen en maak ze zo dun mogelijk. Bak ze 1-2 minuten aan beide kanten.

Snijd de rode pepers en verse koriander en leg ze opzij. Schep het dahl-mengsel op de naanbroodjes garneer ze met een snuifje gedroogde kokos, verse koriander, rode pepers en gemalen zout. Vouw elke naan dubbel. Eet smakelijk!

Bron: EpiVegan

Beeld: Iamafoodblog /Dishoom

Tips

  • Dit recept is volgens de basisprincipes van het Menu van Morgen!
  • Meer recepten volgens het Menu van Morgen vind je op onze Pinterest
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor