Recept: Gevulde portobello’s

Portobello’s lenen zich goed om gevuld te worden met allerlei lekkers. In koude wintermaanden is een stevige maaltijd lekker, dus vul de paddenstoelen met groene bladgroenten zoals boerenkool, of spinazie zoals in dit recept. Voor wat meer vulling kun je er de paddenstoelvulling mixen met rijst of een graan zoals parelgort of couscous, of je maakt er een portobello-pizzaatje van. Daarnaast kun je een portobello inzetten als alternatief voor een broodje of een burger, en grillen als een steak. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Ingredienten

Voor 4 personen

  • 8 grote portobello-paddestoelen
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gr babyspinazie
  • 1 rolletje geitenkaas
  • 2 el boter
  • 100 gr broodkruim
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

Rooster de portobello’s:
Verwarm de oven voor op 220°C op een rooster in het midden van de oven. Spuit of bestrijk een bakvorm met olijfolie. Leg de portobello’s  met de bovenkant naar boven op de bakplaat en bestrijk ze lichtjes met olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Rooster ze 20 tot 25 minuten. Leg daarna op een bord terwijl je de vulling maakt.

Bereid de vulling voor:
Verwarm olie in een grote koekenpan. Voeg de gesneden sjalotjes toe en bak gedurende 3 tot 4 minuten. Voeg de babyspinazie toe en bak dit kort tot het geslonken is. Breng op smaak met peper en zout en zet opzij.
Smelt de boter in een kleine steelpan. Zodra de boter net begint te sissen, voeg je de gehakte sjalotjes toe tot ze glazig zijn. Voeg de broodkruimels en gehakte knoflook toe en bak deze gedurende drie tot vier minuten.

Verlaag de temperatuur van de oven tot  200°C. Bekleed een bakvorm met bakpapier en verdeel de geroosterde champignons in het midden van de bakvorm. Verdeel de spinazie gelijkmatig over de champignons. Snijd de geitenkaas in plakjes van een halve centimeter dik. Haal de geitenkaasplakken voorzichtig aan beide kanten door de broodkruimel en leg ze op elke champignon. Bestrooi de champignons met het overgebleven broodkruimelmengsel. Bak de champignons voor 10 tot 15 minuten, of tot deze erdoor verhit zijn en de broodkruimels zijn goudbruin en geitenkaas zacht begint te worden. Zorg ervoor dat de broodkruimels niet bruin worden. Serveer bijvoorbeeld met rijst! Eet smakelijk!

Bron: A beautiful plate, Stuffed portobello mushrooms

Delen

Lees meer

[gravityform id="98" title="false" description="false"]
<div class='gf_browser_unknown gform_wrapper' id='gform_wrapper_98' ><div id='gf_98' class='gform_anchor' tabindex='-1'></div><form method='post' enctype='multipart/form-data' id='gform_98' action='/blog/gevulde-portobello/#gf_98' data-abide > <div class='gform_body'><ul id='gform_fields_98' class='gform_fields top_label form_sublabel_below description_below'><li id='field_98_1' class='gfield gfield_contains_required field_sublabel_below field_description_below gfield_visibility_visible' ><label class='gfield_label' for='input_98_1' >E-mailadres<span class='gfield_required'>*</span></label><div class='ginput_container ginput_container_email'> <input name='input_1' id='input_98_1' required type='email' value='' class='medium' aria-required="true" aria-invalid="false" /> </div></li><li id='field_98_2' class='gfield gfield_contains_required field_sublabel_below field_description_below gfield_visibility_visible' ><label class='gfield_label' ><span class='gfield_required'>*</span></label><div class='ginput_container ginput_container_checkbox'><ul class='gfield_checkbox' id='input_98_2'><li class='gchoice_98_2_1'> <input name='input_2.1' type='checkbox' value='Ja, houd mij per e-mail op de hoogte van nieuws, aanbiedingen en andere informatie van Natuur &amp; Milieu.' id='choice_98_2_1' /> <label for='choice_98_2_1' id='label_98_2_1'>Ja, houd mij per e-mail op de hoogte van nieuws, aanbiedingen en andere informatie van Natuur & Milieu.</label> </li></ul></div></li><li id='field_98_3' class='gfield gfield_contains_required field_sublabel_below field_description_below gfield_visibility_visible' ><label class='gfield_label' >Privacy<span class='gfield_required'>*</span></label><div class='ginput_container ginput_container_checkbox'><ul class='gfield_checkbox' id='input_98_3'><li class='gchoice_98_3_1'> <input name='input_3.1' type='checkbox' value='Ja, ik ben 16 jaar of ouder en ik geef toestemming voor het verwerken van mijn persoonsgegevens zoals vermeld in de privacyverklaring.' id='choice_98_3_1' /> <label for='choice_98_3_1' id='label_98_3_1'>Ja, ik ben 16 jaar of ouder en ik geef toestemming voor het verwerken van mijn persoonsgegevens zoals vermeld in de privacyverklaring.</label> </li></ul></div></li><li id='field_98_4' class='gfield gfield_html gfield_html_formatted gfield_no_follows_desc field_sublabel_below field_description_below gfield_visibility_visible' >Bekijk de <A href="https://www.natuurenmilieu.nl/privacy-en-cookiebeleid/" target=_blank>privacyverklaring</A></li> </ul></div> <div class='gform_footer top_label'> <input type='submit' id='gform_submit_button_98' class='gform_button button' value='Versturen' onclick='if(window["gf_submitting_98"]){return false;} if( !jQuery("#gform_98")[0].checkValidity || jQuery("#gform_98")[0].checkValidity()){window["gf_submitting_98"]=true;} ' onkeypress='if( event.keyCode == 13 ){ if(window["gf_submitting_98"]){return false;} if( !jQuery("#gform_98")[0].checkValidity || jQuery("#gform_98")[0].checkValidity()){window["gf_submitting_98"]=true;} jQuery("#gform_98").trigger("submit",[true]); }' /> <input type='hidden' class='gform_hidden' name='is_submit_98' value='1' /> <input type='hidden' class='gform_hidden' name='gform_submit' value='98' /> <input type='hidden' class='gform_hidden' name='gform_unique_id' value='' /> <input type='hidden' class='gform_hidden' name='state_98' value='WyJbXSIsIjUzYTVmOWI1MGFlZDU4ZjI0NzYwYTBhZDY0NTJkZjJiIl0=' /> <input type='hidden' class='gform_hidden' name='gform_target_page_number_98' id='gform_target_page_number_98' value='0' /> <input type='hidden' class='gform_hidden' name='gform_source_page_number_98' id='gform_source_page_number_98' value='1' /> <input type='hidden' name='gform_field_values' value='' /> </div> </form> </div><script type='text/javascript'> jQuery(document).bind('gform_post_render', function(event, formId, currentPage){if(formId == 98) {} } );jQuery(document).bind('gform_post_conditional_logic', function(event, formId, fields, isInit){} );</script><script type='text/javascript'> jQuery(document).ready(function(){jQuery(document).trigger('gform_post_render', [98, 1]) } ); </script>