Flexi-wat? Flexitarier!

Eet jij minstens eens per week geen vlees, vis, vleeswaren of vleessnacks? Dan ben ook jij flexitariër!

Flexitariërs laten het vlees af en toe staan. Niet alleen bij de avondmaaltijd, maar ook tussendoor! 67% van de Nederlanders is flexitariër, blijkt uit ons recente onderzoek. Sommigen zijn flexitariër zonder het te beseffen, maar voor steeds meer mensen is het een bewuste keuze.

Weten wanneer je jezelf een flexitarier kan noemen? Lees het hier!

Waarom flexitarier?

Er zijn veel verschillende redenen om flexitariër te worden. Kiezen voor minder vlees en zuivel is beter voor je gezondheid, dierenwelzijn en voor het milieu. Bovendien draagt het bij aan een eerlijke verdeling van het voedsel in de wereld. En natuurlijk is het lekker en leuk om te variëren met je weekmenu.

Klik op het goedgevulde bord voor een infographic met alle voordelen:

Flexibord

Natuur & Milieu

Natuur & Milieu wil flexitariërs graag een handje helpen in hun zoektocht naar alternatieven voor vlees en zuivel. Zo vind je op deze website lekkere recepten, tips, interessante nieuwtjes en achtergrondinformatie. Ook werken we samen met andere organisaties en bedrijven die een plantaardiger voedingspatroon stimuleren. Daarnaast toeren we ook langs festivals en evenementen met de Mobiele Flexitaria om bezoekers te laten proeven hoe lekker een vleesloze maaltijd kan zijn.

Doe mee!

Jij kunt meehelpen. Klik hier en kies de manier die het beste bij jou past.

Goed Eten

Schrijf je in voor onze maandelijkse Goed Eten nieuwsbrief: met lekkere recepten voor flexitariërs, nieuws en (win)acties.

 

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="44" title="false" description="false"]