Chilaquiles met courgette en spinazie | Natuur & Milieu

Chilaquiles met courgette en spinazie

Traditionaal Mexicaans gerecht

Chilaquiles is een traditioneel Mexicaans boerengerecht met tortillachips in groene salsa. Chilaquiles worden traditioneel tijdens het ontbijt gegeten (niet ongebruikelijk tegen een kater), maar wij houden het liever als avondmaaltijd (of lunch). Er wordt niets verspild in de Mexicaanse keuken, dus dit gerecht ontstond om op een slimme manier tortilla’s en overgebleven salsa van gisteren te gebruiken!

Ingredienten

Voor 4 personen

  • 1 bosje gehakte verse koriander, of peterselie
  • 2 middelgrote paprika’s
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 2 el vers limoensap
  • 1 el olijfolie
  • 2 courgettes
  • 3 rode uien
  • 3 jalapeño’s
  • 250 gr baby spinazie
  • handje geroosterde ongezouten pompoenpitten
  • 1 zak (volkoren) tortillachips, ongezouten
  • 125 gr zure room of crème fraîche, optioneel
  • 1 el hete saus, optioneel

Bereiding

Snij alle groenten in stukken. Doe de koriander, paprika’s en tomaten in een keukenmachine en pulseer dit tot een gladde massa. Voeg steeds een klein beetje water toe tot het smeuïg is. Voeg daarna het limoensap erbij.

Verhit olie in een koekenpan. Voeg de courgette, ui en jalapeño toe en bak dit ongeveer 7 minuten. Voeg spinazie toe, roer om te slinken. Voeg de tortillachips vervolgens toe in de pan en daarna het tomatenmengsel. Laat dit nog 2 minuten pruttelen. Garneer met resterende koriander, pompoenpitten en eventueel hete saus en zure room. Eet smakelijk!

Bron: Cooking Light

Tips

  • Je kan op je chilaquiles ook een gebakken eitje doen, of wat dacht je ervan om je eigen tortilla’s te maken?
  • Voor een milieubewuste keuze voor groente (en fruit) kan je kijken op de groente- en fruitkalender!
  • Meer over voedselverspilling
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="186" title="false" description="false"]
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.