Recept: Bloemkool-quinoaburgers met griekaas

Wil je je groente eens op een andere manier eten dan normaal? Probeer dan eens deze bloemkool-quinoaburgers. Zo ziet je avond maaltijd er weer heel anders uit!

Ingredienten

  • 80 g Grie kaas*
  • 80 g quinoa
  • ¼ bosje peterselie
  • 35 g havermout
  • 80 g bloemkool
  • 2 eieren
  • 1 teen knoflook
  • zout en peper
  • 3 el olijfolie
  • 250 g broccoli
  • 150 g cherry tomaatjes

* Grie is een halfzachte rauwmelkse kaas gemaakt zoals ook feta wordt gemaakt.

Bereiding

Breng allereerst de quinoa met 200 ml water en wat zout aan de kook. Draai daarna het vuur laag en laat de quinoa in ca. 15 min. zonder deksel gaar koken. Giet het vervolgens af en laat uitgespreid afkoelen. Pel en snipper dan de knoflook, brokkel de kaas fijn en hak de peterselie grof. Rasp of maal de bloemkool fijn als rijstkorrels. Schep vervolgens de bloemkool met de gare quinoa, havermout, kaas, peterselie en eieren doorelkaar tot alles goed gemengd is. Breng op smaak met zout en peper en zet 15 min. in de koelkast.

Zet een pan met water en zout op om de broccoli te koken en verwarm de oven voor op 180ºC. Verdeel dan de broccoli in roosjes en halveer de tomaatjes. Vorm het bloemkoolmengsel met natte handen (goed aandrukken) in 6 burgers. Schep daarna de koeken met een bakspaan (of kaasschaaf) per 2 in de wat olie in de koekenpan en bak ze in ca. 4 min. aan beide zijden bruin en gaar. Leg ze op een bakplaatje en houd ze warm in de oven. Ze kunnen tijdens het bakken wat uitelkaar vallen. Vorm ze dan met de bakspaan weer rond.

Kook intussen de broccoli knapperig gaar en giet af. Schep de tomaatjes door de broccoli, en bestrooi met zout en peper. Serveer de bloemkoolburgers met de groenten.

Tips

  • Gebruik de overige bloemkool en broccoli b.v in een gepureerde vegetarische bloemkool soep, met groentebouillon, madras curry, verse gember, kokosmelk en roosjes broccoli.
  • Gebruik de tomaatjes en griekaas in een salade.
  • Meer bloemkool eten? Wij leggen je graag uit waarom je deze Lekkermaker uit het Menu van Morgen vaker op tafel moet zetten.Lees de blog.

Bron: ZTRDG

 

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="44" title="false" description="false"]