Recepten - De beste recepten van 2018 | Natuur & Milieu

De beste recepten van 2018

Vinden niet wij, maar jullie! Deze recepten zijn het meest bekeken afgelopen jaar.

December: standaard dé tijd voor rijtjes en lijstjes om terug te blikken op het jaar. Wij hebben onderzocht wat onze best bekeken recepten uit 2018 zijn en deze voor je op een rijtje gezet! 

Het blijkt dat jullie tofu hebben ontdekt! In drie van deze meest gelezen recepten zit namelijk dit sojaproduct. Het maakt jullie trouwens niet uit uit welk land een gerecht komt, van Spanje en Italië tot India en Japan. Uit alle windstreken komt wel een gerecht! Welk recept heb jij dit jaar gemaakt?

10. Paella met tofu

vegan paella

Paella is misschien wel het bekendste gerecht uit Spanje. Deze paella is misschien niet traditioneel, maar de smaak maakt alles goed. Blokjes tofu vervangen chorizo (hoort trouwens niet eens in de traditionele paella) en maakt deze paella geschikt voor veganisten!

Bekijk dit recept

9. Wilderijstburgers

wilderijstburger

Zin in makkelijk eten? Serveer de burgers van wilde rijst dan op een hamburgerbroodje. Geen zin in finger food? Door ze bij een salade of bij je groenten te eten, heb je een compleet andere maaltijd! Hoe je hem ook eet, de burger is vegetarisch, lekker en smaakt naar de herfst!

Bekijk dit recept

8. Minestrone

Minestrone soep

Minestrone is een Italiaanse groentesoep die als maaltijdsoep wordt gegeten. Ideaal dus als je iets makkelijks wil maken. Wist je trouwens dat in traditionele minestrone geen pasta zit? Een goed vullende minestrone vol heerlijke groenten en wél pasta 😉

Bekijk dit recept

7. Noedels met tofu

noedels met tofu

Door dit als basisrecept te gebruiken en te kijken welke groenten je in huis hebt, zet je iedere keer weer iets nieuws op tafel. Zo zou je gember en citroengras kunnen gebruiken, maar ook een courgette, paprika, maiskolven of peultjes. Goed aan te passen aan waar je zin in hebt én wat je in huis hebt! 

Bekijk dit recept

6. Romige pompoenpasta

pompoenpasta

De pompoen wint de harten van Nederland, want deze herfst aten we het massaal. Deze verwarmende pompoenpasta is de herfst op een bord: heerlijk romige pompoensaus met kaneel, kardemom en peper.

Bekijk dit recept

5. Dahl met spinazie

dahl

Dahl is een gerecht uit de Indiase keuken gemaakt van peulvruchten, in dit geval rode linzen. In dit recept met verse spinazie en geserveerd met naan.

Bekijk dit recept

4. Kleurrijke halloumisalade

Een salade vol met regenbooggroenten. Prachtig rode bieten en radijs, zoute halloumi en gegarneerd met een dressing van citroen, kappertjes, chili en knoflook. Een feestje om zomers buiten in de zon te eten!

Bekijk dit recept

3. Sushibowl

Foodbowls zijn al een tijdje een trend en was ook in 2018 niet weg te denken. Het fijne van foodbowls is dat het makkelijk is doordat je alle ingrediënten in een kom serveert, en je alles kunt toevoegen en weglaten wat je wilt! We hebben in dit recept de vis vervangen door tofu, maar je kan ook eens variëren met een vers, duurzaam visje.

Bekijk dit recept

2. Bhaji-burger

Bhaji is een snack uit India die daar heel populair is. Het is gemaakt van ui die door een beslagje is gehaald en dan gebakken is. Door dit traditionele recept samen te voegen met een burger krijg je het beste van beide zullen we maar zeggen!

Bekijk dit recept

En op nummer 1 staat:

1. Ravioli van courgette

Misschien heb je je rijst als eens voor bloemkool verruild en je spaghetti door courgette (courgetti), maar wist je dat je dit ook voor ravioli kunt doen? Eenvoudig door je vulling  in plakjes courgette in te pakken als een cadeautje! Een terechte winnaar?

Bekijk dit recept
We hopen dat 2019 ook een jaar wordt met heerlijke recepten, goed eten en waar we je nieuwe en lekkere dingen mogen laten ontdekken. Fijne eetdagen en een gelukkig 2019!
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="186" title="false" description="false"]
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.