5 tips voor duurzame moederdagcadeaus | Natuur & Milieu

5 tips voor duurzame moederdagcadeaus

Moederdag staat weer voor de deur: op zondag 12 mei zetten we massaal onze moeders in het zonnetje. Dit kun je natuurlijk op heel veel manieren doen, bijvoorbeeld door op bezoek te gaan of door haar een kaartje te sturen. Wil jij jouw moeder ook verwennen met iets extra’s? Ga dan voor een duurzaam cadeau! We geven je vijf tips voor leuke moederdagcadeaus:

 1. Kies voor een duurzaam product
  Als je graag een cadeautje wil geven waar je moeder iets aan heeft, kies dan voor een cadeau dat jouw moeder ondersteunt in een duurzame levensstijl. Er zijn allerlei leuke, duurzame cadeaus verkrijgbaar in online shops of gespecialiseerde winkels bij jou in de buurt. Wat dacht je bijvoorbeeld van hippe sokken van bio-katoen, een herbruikbare waterfles of koffiebeker of (h)eerlijke chocolade?
 2. Laat je liefde bloeien
  Geniet jouw moeder van groen in huis en mooie bloemen? Doe haar dan een (bloeiende) plant cadeau. Ga voor een kamerplant waar ze nog jaren van kan genieten en die de lucht in huis zuivert of koop een bijvriendelijke plant met vrolijke bloemetjes voor op het balkon of in de tuin. Daar maak je niet alleen je moeder, maar ook de bijen en hommels blij mee! Op nederlandzoemt.nl vind je tips voor geschikte planten.
 3. Organiseer een verwendiner
  Is jouw moeder dol op lekker eten? Verwen haar dan op Moederdag door voor haar te koken. Dit kan natuurlijk een ontbijtje op bed zijn, maar een uitgebreid verwendiner slaat ze vast niet af. Zet haar lievelingseten op het menu of maak een van deze lekkere recepten. Raadpleeg eventueel de Groente- en Fruitkalender voor mei om jouw gerechten af te stemmen op het seizoen, wel zo duurzaam!
 4. Inspireer met een duurzaam boek
  Zit moeders regelmatig met haar neus in de boeken? Doe haar dan een duurzaam boek cadeau! Er zijn inmiddels allerlei boeken verkrijgbaar die op een inspirerende manier vertellen over duurzaamheid of een duurzame levensstijl. Denk aan boeken zoals Dit is een goede gids, Het Zero waste project, De verborgen impact of Weg ermee. Helemaal duurzaam boek kopen? Tik een zo goed als nieuw tweedehandsje op de kop!
 5. Doe een ervaring cadeau
  Er zijn al genoeg spullen op de wereld, dus waarom zou je geen ervaring cadeau doen? Dit kun je helemaal aanpassen op de interesses van jouw moeder en staat garant voor een gezellige tijd samen. Een actieve moeder nodig je uit voor een wandeling in de natuur (wat dacht je van een wildplukwandeling?) of neem je mee naar een museum of een botanische tuin. Verdient jouw moeder vooral ontspanning? Dan valt een dagje wellness of een high tea vast in de smaak!


Of je nu kiest voor een ervaring of een duurzaam product als origineel cadeau voor moederdag, zolang je moeder weet dat je haar waardeert, zit je altijd goed!

 • sponsor
 • sponsor
 • sponsor
[gravityform id="186" title="false" description="false"]
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.