5 lekkere lunches zonder vlees | Natuur & Milieu

5 lekkere lunches zonder vlees

Op 4 oktober is het Dierendag. De dag waarop we onze dieren extra in de watten leggen en vertroetelen. Wat is een betere manier om dieren te waarderen dan op deze dag vegetarische (of veganistische) maaltijden te eten? Daarom is deze dag ook wel omgedoopt tot Eet Geen Dierendag. Je kunt ook vaker een ‘Eet Geen Dierendag’ houden waarop je kiest voor een plantaardige of vegetarische maaltijd.

Maar veel mensen denken bij vegetarisch eten als eerst aan hun avondmaaltijd en vergeten hierdoor de lunch en snacks. Dit zorgt ervoor dat in die maaltijden soms toch nog vlees zit, sluipvlees noemen we dat.  Ook lijken vegetarische lunchopties soms beperkt tot een broodje kaas of hummus, maar er zijn veel meer opties. Om je een handje op weg te helpen met een vegetarische lunch, hebben we een aantal lekkere lunchrecepten op een rijtje gezet. Goed voor thuis, maar ook handig om mee te nemen naar het werk of voor onderweg.

 

Sandwich Banh Mi

Een lekkere, vegetarische twist op de populaire Vietnamese sandwich. Dit broodje is gevuld met allerlei groenten en geroerbakte bloemkool neemt de rol over van het vlees. Makkelijk te bereiden en smaakt heerlijk!

https://www.natuurenmilieu.nl/blog/recept-sandwich-banh-mi/

 

Carrot dogs

Zin in een broodje hotdog? Probeer dan deze vegetarische variant. Leg de wortels de avond van tevoren in de marinade en stop ze voor het eten lekker tussen de grill. Voor de toppings kun je variëren met ingrediënten die je zelf lekker vindt: laat je creativiteit er vooral op los!

https://www.natuurenmilieu.nl/blog/recept-carrot-dogs/

 

Sandwiches

Een simpele belegde boterham kun je ook makkelijk vegetarisch (en heel lekker) maken. Van veganistische chocoladehumus tot een broodje vol groente, hier vind je vijf lekkere beleg-opties voor op je boterham.

https://www.natuurenmilieu.nl/blog/broodje-anders/

 

Mega Burrito

Heb je even geen zin in brood? Probeer dan deze gevulde burrito. Deze lekkere pakketjes zitten bomvol met zoete aardappel, bloemkool en allerlei andere groente. Met de groente kan je ook goed variëren door jouw persoonlijke favorieten eraan toe te voegen.

https://www.natuurenmilieu.nl/blog/recept-mega-burritos/

 

Herfstsalade

Om aan je dagelijkse hoeveelheid groente te komen is een salade als lunch een prima idee. Deze salade is makkelijk om te maken en neem je zo mee naar werk of school. Om helemaal in het seizoen te komen, bereid je deze herfstsalade met citroendressing.

https://www.natuurenmilieu.nl/blog/recept-herfstsalade-met-citroendressing/

 

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor