Direct naar:

down


Natuur & Milieu en de Nationale Postcode Loterij CBF voor Goede Doelen
 • Intro 

  Voedsel 

   
  De voedselproductie en de samenstelling van ons huidige voedselpakket trekken een zware wissel op het milieu en de natuur. Er zijn enorme verbeteringen mogelijk: een kwestie van andere eetgewoonten en productiemethoden. Het team Voedsel werkt aan de verduurzaming van zowel de voedselproductie als de consumptie. Met als belangrijkste speerpunt: vlees. .. 
 • Projecten 

  Goede Boer 

   

  Mensen die duurzamer willen eten en boeren die duurzamer produceren, met Goede Boer brengen wij ze bij elkaar. Deze boeren steken hun nek uit en durven het helemaal anders te doen. Zij kiezen voor een focus op kwaliteit en produceren met respect voor dieren en de omgeving. Natuur & Milieu vindt dit ontzettend waardevol.

  .. 
 • Zijn biologische boontjes uit Kenia slecht voor het milieu? En wat als je met de auto appels gaat kopen bij een boer aan de andere kant van het land? Welke keuzes maak je als consument? Natuur & Milieu legt uit.

   

   
 • Veel mensen willen graag duurzamer, eerlijker of diervriendelijker eten en drinken. Maar door de overdaad aan 'keurmerken' weten de meeste mensen niet meer wat ze allemaal betekenen. Waarom zijn er keurmerken, wat houdt het in en waaro.. 

   
 • Er is steeds meer aandacht voor de enorme hoeveelheden voedsel die jaarlijks verloren gaan in Nederland. Maar wat zijn nu eigenlijk de feiten? Wie gooien er dan zoveel weg en heeft dat echt een effect op het milieu en de economie? Tijd.. 

   
 • Wegwijzer 

  'Gezond en Duurzaam' 

   

  Natuur & Milieu heeft 5 februari 2013 de vaste Kamer Commissie Economische Zaken de 'Wegwijzer gezond en duurzaam voedsel' aangeboden. In deze wegwijzer stippelt Natuur & Milieu de route uit om Nederland koploper te maken in h.. 

   
 •  

  Duurzame Rookworst 

   

  Natuur & Milieu zoekt rookworsten die zowel lekker als duurzaam zijn. In 2013 heeft die zoektocht resultaat opgeleverd. Zowel een expertpanel als studenten van de HAS Hogeschool in Den Bosch hebben voor het TV-programma Kassa rook.. 

   
 • Campagne 

  Minister van Voedsel 

   

  Goed eten is van levensbelang. Het houdt ons gezond, geeft energie en brengt plezier. En het levert geld, werkgelegenheid en kennis  op. Om dat zo te houden, hebben we een Minister van Voedsel nodig. 

   

   
 • Project 

  Duurzame teelt 

   

  Natuur & Milieu versnelt de verduurzaming van in Nederland geteelde groente en fruit door samen te werken met zowel de wetenschap en de overheid, als met de grote supermarkten die uiteindelijk een doorslaggevende rol kunnen spelen in h.. 

   
 • Campagne 

  Flexitariër 

   

  Als flexitariër eet je één of meerdere dagen per week geen vlees.  Als alle Nederlanders 2 dagen per week geen vlees zouden eten dan zou dat per jaar de CO2-uitstoot van 570.000 personenauto's schelen. Bovendien is het beter voor de g.. 

   
 • Project 

  Bijenhotels 

   

  De bijensterfte in Nederland is alarmerend. Dit wordt veroorzaakt door de afname van nestgelegenheid en het gebruik van bepaalde bestrijdingsmiddelen in de land- en tuinbouw. Dit terwijl bijen door hun bestuiving zorgen voor de groei .. 

   
 • Project 

  Verantwoord Veevoer 

   

  Natuur & Milieu werkt aan een duurzame productie van soja, wat vaak als veevoer wordt gebruikt.  Wereldwijd wordt voor de sojateelt ongeveer 95 miljoen hectare landbouwgrond gebruikt. Het ruimtegebruik voor sojateelt in Zuid-A.. 

   
 • Project 

  Sustainable Schnitzel 

   

  Zelfs als al het vlees dat in Nederland wordt verkocht duurzaam is, dan is de Nederlandse veehouderij daarmee nog niet ver- duurzaamd. Dit komt omdat het grootste deel van de productie in het buitenland wordt verkocht. Wij onder- zoeken de.. 

   
 • Project 

  GLB 

   

  Het nieuwe Europees Landbouwbeleid (GLB) zal zich minder op inkomens- steun richten en meer op andere doelstellingen zoals behoud van biodiversiteit en milieukwaliteit. Maar de wets- voorstellen die de Europese Commissie in oktober 2011 pr.. 

   
 • Project 

  Innovatieve varkenshouder 

   

  Ondernemers in de varkenshouderij innoveren zélf. Duurzaamheid speelt hierbij een grote rol. Dit zie je terug in bijvoorbeeld vleesconcepten, maar ook in nieuwe manieren van varkenshouden die voorheen niet efficiënt leken.  &nbs.. 

   
 • Project 

  Pensioen & Klimaat 

   

  Natuur & Milieu wil Nederlandse pensioenfondsen er toe bewegen hun vermogen en hun maatschappelijke positie aan te wenden om de verdere opwarming van de aarde te voorkomen. Om dit doel te bereiken wordt er onderzoek gedaan naar de klim.. 

   
 • Project 

  Zoek de Nanodeeltjes 

   

  Nanodeeltjes zitten in veel consumentenproducten. Van dagcrèmes tot sportsokken en van koelkasten tot broodtrommels. De nano- deeltjes zorgen bijvoorbeeld voor extra uv-bescherming in cosmetica of voor een betere veerkracht van tennisballe.. 

   
 • Lobby 

  Duurzame Veehouderij 

   

  De Uitvoeringsagenda Duurzame Veehouderij werkt aan een toonaangevende Nederlandse veehouderij in 2023 die met behoud van concurrentiekracht, produceert met respect voor mens, dier, milieu waar ook ter wereld. In 2013 hebben we gezamenlijk.. 

   
 • Natuur & Milieu zet zich in voor een integraal duurzame productie en consumptie van dierlijke producten. Onderscheidend duurzamere producten horen in het winkelschap, de horeca en catering. Ondernemers met zo'n product ondersteune.. 

   
 • Project 

  Duurzaam & Kant & Klaar 

   

  Natuur & Milieu werkt samen met een grote retailer en met leveranciers van gesneden groenteproducten aan de verduurzaming van kant en klaar maaltijden zoals maaltijdsalades en wokpakketten.

   

   
 • Project 

  Smarter by Nature 

   

  Smarter by Nature is hét nationale platform voor kennisdeling in de verpakkingsindustrie. Met dit platform willen Paardekooper Group en Natuur & Milieu de markt stimuleren hun milieufootprint te reduceren, door het maken van de ju.. 

   
 •  

  Transparante Vleesketen 

   

  Natuur & Milieu wil bereiken dat mensen àls ze vlees eten voor duurzamer vlees kiezen. Duidelijkheid over de duurzaamheid van vleesproducten helpt de consument bij die keuze en prikkelt de producent om duurzamer te produceren. Daarom w.. 

   
 • Position Paper 

  Mest en Mineralen 

   

  De miljoenen kippen, koeien en varkens in Nederland produceren veel te veel mest. Dat is slecht voor de natuur en slecht voor het inkomen van boeren. Op een totaal van ca 175 miljoen kilogram produceert de Nederlandse veehouderij jaarlijks.. 

   
 • Een van de belangrijkste stappen om vlees en zuivel duurzamer te maken is de productie van veevoer te verbeteren.