Direct naar:

down


Nationale Postcode Loterij CBF voor Goede Doelen
  • Intro 

    Voedsel 

     
    De voedselproductie en de samenstelling van ons huidige voedselpakket trekken een zware wissel op het milieu en de natuur. Er zijn enorme verbeteringen mogelijk: een kwestie van andere eetgewoonten en productiemethoden. Het team Landbouw en Economie werkt aan de verduurzaming van zowel de voedselproductie als de voedselconsumptie. Met als belangrijkste speerpunt: vlees. .. 
  • Wegwijzer 

    'Gezond en Duurzaam' 

     

    Natuur & Milieu heeft 5 februari 2013 de vaste Kamer Commissie Economische Zaken de 'Wegwijzer gezond en duurzaam voedsel' aangeboden. In deze wegwijzer stippelt Natuur & Milieu de route uit om Nederland koploper te maken .. 

     
  •  

    Duurzame Rookworst 

     

    Natuur & Milieu zoekt rookworsten die zowel lekker als duurzaam zijn. In 2013 heeft die zoektocht resultaat opgeleverd. Zowel een expertpanel als studenten van de HAS Hogeschool in Den Bosch hebben voor het TV-programma Kassa .. 

     
  • Campagne 

    Minister van Voedsel 

     

    Goed eten is van levensbelang. Het houdt ons gezond, geeft energie en brengt plezier. En het levert geld, werkgelegenheid en kennis  op. Om dat zo te houden, hebben we een Minister van Voedsel nodig. 

     

     
  • Project 

    Duurzame teelt 

     

    Natuur & Milieu versnelt de verduurzaming van in Nederland geteelde groente en fruit door samen te werken met zowel de wetenschap en de overheid, als met de grote supermarkten die uiteindelijk een doorslaggevende rol kunnen spelen in h.. 

     
  • Campagne 

    Flexitariër 

     

    Als flexitariër eet je één of meerdere dagen per week geen vlees.  Als alle Nederlanders 2 dagen per week geen vlees zouden eten dan zou dat per jaar de CO2-uitstoot van 570.000 personenauto's schelen. Bovendien is het beter voor .. 

     
  • Project 

    Bijenhotels 

     

    De bijensterfte in Nederland is alarmerend. Dit wordt veroorzaakt door de afname van nestgelegenheid en het gebruik van bepaalde bestrijdingsmiddelen in de land- en tuinbouw. Dit terwijl bijen door hun bestuiving zorgen voor de gr.. 

     
  • Project 

    Verantwoord Veevoer 

     

    Natuur & Milieu werkt aan een duurzame productie van soja, wat vaak als veevoer wordt gebruikt.  Wereldwijd wordt voor de sojateelt ongeveer 95 miljoen hectare landbouwgrond gebruikt. Het ruimtegebruik voor sojateelt in Zuid-A.. 

     
  • Project 

    Sustainable Schnitzel 

     

    Zelfs als al het vlees dat in Nederland wordt verkocht duurzaam is, dan is de Nederlandse veehouderij daarmee nog niet ver- duurzaamd. Dit komt omdat het grootste deel van de productie in het buitenland wordt verkocht. Wij onder- zoeke.. 

     
  • Project 

    GLB 

     

    Het nieuwe Europees Landbouwbeleid (GLB) zal zich minder op inkomens- steun richten en meer op andere doelstellingen zoals behoud van biodiversiteit en milieukwaliteit. Maar de wets- voorstellen die de Europese Commissie in oktober 201.. 

     
  • Project 

    Innovatieve varkenshouder 

     

    Ondernemers in de varkenshouderij innoveren zélf. Duurzaamheid speelt hierbij een grote rol. Dit zie je terug in bijvoorbeeld vleesconcepten, maar ook in nieuwe manieren van varkenshouden die voorheen niet efficiënt leken.  .. 

     
  • Project 

    Pensioen & Klimaat 

     

    Natuur & Milieu wil Nederlandse pensioenfondsen er toe bewegen hun vermogen en hun maatschappelijke positie aan te wenden om de verdere opwarming van de aarde te voorkomen. Om dit doel te bereiken wordt er onderzoek gedaan naar de klim.. 

     
  • Project 

    Zoek de Nanodeeltjes 

     

    Nanodeeltjes zitten in veel consumentenproducten. Van dagcrèmes tot sportsokken en van koelkasten tot broodtrommels. De nano- deeltjes zorgen bijvoorbeeld voor extra uv-bescherming in cosmetica of voor een betere veerkracht van tennisballe.. 

     
  • Lobby 

    Duurzame Veehouderij 

     

    De Uitvoeringsagenda Duurzame Veehouderij werkt aan een toonaangevende Nederlandse veehouderij in 2023 die met behoud van concurrentiekracht, produceert met respect voor mens, dier, milieu waar ook ter wereld. In 2013 hebben we gezamen.. 

     
  • Natuur & Milieu zet zich in voor een integraal duurzame productie en consumptie van dierlijke producten. Onderscheidend duurzamere producten horen in het winkelschap, de horeca en catering. Ondernemers met zo'n product onders.. 

     
  • Project 

    Duurzaam & Kant & Klaar 

     

    Natuur & Milieu werkt samen met een grote retailer en met leveranciers van gesneden groente producten aan de verduurzaming van kant en klaar maaltijden zoals maaltijdsalades en wokpakketten.

     

     
  • Project 

    Smarter by Nature 

     

    Smarter by Nature is hét nationale platform voor kennisdeling in de verpakkingsindustrie. Met dit platform willen Paardekooper Group en Natuur & Milieu de markt stimuleren hun milieufootprint te reduceren, door het maken van de ju.. 

     
  • Seminar 

    Transparante Vleesketen 

     

    Natuur & Milieu wil bereiken dat mensen àls ze vlees eten voor duurzamer vlees kiezen. Duidelijkheid over de duurzaamheid van vleesproducten helpt de consument bij die keuze en prikkelt de producent om duurzamer te produceren. Daar.. 

     
  • Position Paper 

    Mest en Mineralen 

     

    De miljoenen kippen, koeien en varkens in Nederland produceren veel te veel mest. Dat is slecht voor de natuur en slecht voor het inkomen van boeren. Op een totaal van ca 175 miljoen kilogram produceertde Nederlandse veehouderij jaarli..